Poze: Rapa Rosie - Sebes

64024644800
64024654801
64024664802
64024674803
64024684804
64024694805
64024734806
64024744807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Alba
16.06.2011. Copyright © 2011 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Piatra Craivei - Muntii Trascau
Piatra Craivei - Muntii Trascau (16.05.2008 - 18 poze) la 26,24 km
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau
Cheile Cetii, Baile Romane - Muntii Trascau (22.06.2008 - 12 poze) la 29,36 km
Stanca Picuiata - Muntii Trascau
Stanca Picuiata - Muntii Trascau (12.10.2018 - 12 poze) la 29,42 km
Cheile Intregalde - Muntii Trascau
Cheile Intregalde - Muntii Trascau (12.10.2018 - 24 poze) la 31,78 km
Avenul din Piatra Cetii - Muntii Trascau
Avenul din Piatra Cetii - Muntii Trascau (21.06.2008 - 16 poze) la 32,08 km
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi
Cheile Ardeului - Muntii Metaliferi (16.06.2011 - 8 poze) la 35,19 km
Cheile Rametului - Muntii Trascau
Cheile Rametului - Muntii Trascau (17.05.2008 - 22 poze) la 35,49 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Pestera Bolii - Banita la 62,9 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 63,43 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici. Deoarece toata lumea povestea despre acest loc, aparea pana si in reclame, planuiam si eu sa ajung aici, de ani de zile.
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 64,72 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului. Cu toate acestea, prefer mai mult rasaritul, deoarece dureaza mai mult. :-)

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Rapa Rosie la 0,09 km
Rezervatia Naturala Rapa Rosie este situata la 3 km de orasul Sebes, pe drumul spre satul Daia Romana, in partea de nord. Rapa Rosie este o rezervatie geologica cu o suprafata de 10 hectare.
Stanca Bulz la 30,59 km. Stanca Bulz - Geoagiu de Sus
Stejarul lui Avram Iancu la 32,99 km. Stejarul lui Avram Iancu, 600 ani - Blaj.
Lacul Verde la 38,68 km. Lacul Verde, sau lacul Poporului de la Ocna Sibiului.
Podul Minciunilor la 48,08 km. Podul Minciunilor din Sibiu este primul pod din fonta de pe teritoriul actual al Romaniei, realizat în 1859, acesta asigurand accesul in cetate dinspre Orasul de Jos.
Biserica evanghelica Turnisor la 46,21 km. Biserica evanghelica din Turnisor este o biserica evanghelica situata in cartierul Turnisor, in germana Neppendorf, al orasului Sibiu.

Comentarii

  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Frumoasa biserica.
  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Lancram la 2,67 km, Sebes la 3,66 km, Oarda la 4,07 km, Limba la 6 km, Daia Romana la 6,38 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.