Poze: Pestera Valeaga - Muntii Aninei

64029084800
48029096401
64029114802
48029126403
48029196404
64029254805
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 6 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Aninei
03.07.2011. Copyright © 2011 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Carasului - Muntii Aninei
Cheile Carasului - Muntii Aninei (03.07.2011 - 10 poze) la 1,12 km
Cetatea Caras - Muntii Aninei
Cetatea Caras - Muntii Aninei (03.07.2011 - 8 poze) la 1,41 km
Cascada Bigar - Muntii Semenic
Cascada Bigar - Muntii Semenic (05.05.2013 - 32 poze) la 23,04 km
Cascada Beusnita
Cascada Beusnita (04.07.2011 - 8 poze) la 30,26 km
Cascada Beusnita, din judetul Caras-Severin, este una dintre cele mai impresionante cascade din Muntii Aninei. Caderea apei de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj deosebit de pitoresc.
Lacul Ochiul Beului - Muntii Aninei
Lacul Ochiul Beului - Muntii Aninei (04.07.2011 - 12 poze) la 30,38 km
Valea Beiului - Muntii Aninei
Valea Beiului - Muntii Aninei (04.07.2011 - 12 poze) la 31,94 km
Cascada La Vaioaga - Muntii Aninei
Cascada La Vaioaga - Muntii Aninei (04.07.2011 - 10 poze) la 33,02 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 41,13 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi. In 1874 existau inca cincizeci de astfel de mori in localitatea Eftimie Murgu.
Cheile Corcoaia - Gorj la 64,51 km
Cheile Corcoaia reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Valea Cernei. Poate fi accesata cu masina, se afla la 43 km distanta de Baile Herculane, dintre care aproximativ 17 km drum de pietris. Partea spectaculoasa a cheilor are o lungime relativ scurta, de aproximativ 300 m.
Taul Tapului, Portile Inchise - Muntii Retezat la 84,17 km
Una dintre cele mai speciale poteci de creasta din Muntii Retezat sunt Portile Inchise.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cheile Carasului la 1,12 km
Raul Caras traverseaza de la est la vest Muntii Aninei, in care a daltuit cu maiestrie si forta, pe o lungime de aproximativ 19 km, unul dintre cele mai frumoase sectoare de chei din tara.
Pod peste Nera la 36,3 km. Pod peste Nera
Poiana Logor la 40,77 km. Poiana Logor - Carbunari
Poiana Matzii la 47,97 km. Poiana Matzii
Hambarul de piatra la 37,55 km. Hambarul de piatra - Sasca Montana
Muzeul de mineralogie Constantin Gruescu la 17,6 km. Muzeul particular de mineralogie estetica a fierului Constantin Gruescu se afla la Ocna de Fier, pe strada Vale numarul 113.

Comentarii

  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Foarte interesanta locatia, super idee.
  • Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Carasova la 1,04 km, Nermed la 3,16 km, Iabalcea la 3,6 km, Garliste la 5,66 km, Clocotici la 5,76 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.