Poze: Pestera Bolii - Banita

102411137680
102411237681
102411257682
102411277683
102411287684
102411317685
102411337686
768113410247
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 20 poze in total. >>>
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza. In anii 60 au fost construite poduri peste paraul subteran care trece prin pestera, care in prezent este amenajata pentru turisti.
[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Pasul Merisor-Banita
13.09.2015. Copyright © 2015 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Banitei - Banita
Cheile Banitei - Banita (13.09.2015 - 16 poze) la 0,68 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Podul natural de piatra de la cariera Banita
Podul natural de piatra de la cariera Banita (13.09.2015 - 12 poze) la 4,46 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu
Pestera Sura Mare - Muntii Sureanu (25.09.2008 - 60 poze) la 15,79 km
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu
Pestera Ponorici-Cioclovina cu Apa - Muntii Sureanu (24.09.2008 - 29 poze) la 18,2 km
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare (30.08.2020 - 16 poze) la 21,35 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Drumul Regilor - Statiunea Ranca
Drumul Regilor - Statiunea Ranca (14.08.2011 - 16 poze) la 27,83 km
Pestera Zeicului - Muntii Retezat
Pestera Zeicului - Muntii Retezat (09.06.2007 - 47 poze) la 38,05 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Pestera Bolii - Banita la 0 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 0,68 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici. Deoarece toata lumea povestea despre acest loc, aparea pana si in reclame, planuiam si eu sa ajung aici, de ani de zile.
Cheile Crivadiei la 8,61 km
Cheile Crivadiei se afla in apropierea satului Crivadia, care apartine de comuna Banita. Accesul este dificil, cheile se parcurg prin albia paraului, in apa care ajunge pana la solduri in cea mai ingusta parte.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Pestera Bolii la 0,07 km
Pestera Bolii este situata la limita nordica a municipiului Petrosani, la 700m de la drumul E79 Petrosani-Hateg.
Lacul Peleaga la 33,95 km. Lacul Peleaga
Varful Gemanarea la 20,31 km. Varful Gemanarea
Cetatea feudala Salasu de Sus la 29,03 km. Curtea nobiliara a fost ridicata in Evul Mediu tarziu.
Lacul Valea de Pesti la 26,9 km. Lacul Valea de Pesti
Lacul Pietricele la 35,09 km. Lacul Pietricele

Comentarii

  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Great view.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Pestera la 0,33 km, Banita la 4,41 km, Dalja Mare la 4,71 km, Aninoasa la 5,02 km, Petrosani la 5,44 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.