Poze: Trovantii de la Viisoara - Berzunti

102470467680
102470477681
102470487682
102470497683
102470507684
102470517685
102470527686
102470537687
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.

Faleza dealului Docmana, care se afla la nord de sat, si se ridica deasupra paraului Varatici, expune strate de gresie. Trovantii sunt incastrati in aceasta faleza, dar vom gasi cateva si prin iarba, langa poteca care urca pe deal.

Un trovant este un tip de formatiune geologica, piatra de forma sferica, gasita in Romania. Aceste pietre sunt in mod obisnuit facute din nisip cimentat si materie minerala, si au capacitatea de a creste in marime in timp.

Cresterea trovantilor se datoreaza unei solutii puternic mineralizate din apa subterana, care patrunde in pietre si provoaca depunerea de minerale suplimentare, rezultand expansiunea acestora. Procesul prin care trovantii cresc nu este inca pe deplin inteles de catre oamenii de stiinta.

Aceste formatiuni unice sunt adesea numite pietre vii sau roci in crestere.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Berzunti
13.05.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (17.06.2012 - 16 poze) la 7,1 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 7,11 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
Sfinxul si cascada Bucias
Sfinxul si cascada Bucias (13.05.2012 - 12 poze) la 22,1 km
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica
Cheile Dofteanei - Varful Nemira Mica (26.10.2013 - 16 poze) la 26,03 km
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau
Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 17 poze) la 37,1 km
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 21 poze) la 37,59 km
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 10 poze) la 37,94 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 6,95 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.
Partia SkiGyimes - Lunca de Sus la 59,45 km
Este bine cunoscut ca in Rimetea, datorita amplasarii satului la baza muntelui Piatra Secuiului, soarele rasare de doua ori. Dar foarte putini stiu ca in Lunca de Sus soarele apune de trei ori. Acest fenomen unic :-) poate fi observat pe partia Ski Gyimes, in timpul schiatului de dupa-amiaza.
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus la 59,45 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m. Doua teleschiuri urca la o altitudine de 1060 m deasupra nivelului marii.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Trovantii de la Viisoara la 0,4 km
Trovantii constituie o curiozitate, deja destul de comuna. Chiar daca cei de la Costesti, Valcea reprezinta inca imaginea referentiala a subiectului, exista numeroase alte locatii cu dezvoltari mult mai spectaculoase.
Cazemata de pe Plaiul Magurii Casinului la 21,3 km. Magura Casinului a fost scena unor aprige si importante batalii în Primul Razboi Mondial.
Cascada Supanu la 23,59 km. Cascada Supanu se afla in apropierea orasului Comanesti, pe paraul Supanu.
Biserica catolica la 47,54 km. Satul Sasausi apartine comunei Lunga si se afla pe DN 11 la nici 3 km de Targu Secuiesc.
Lacul Agas la 36,76 km. Lacul (135 m x 50 m x 3-4 m), unul dintre putinele, cu adevarat, de baraj natural, se afla sub culmea Preluca Talharului (zona Muncel-Alunis), pe paraul Muncelu, una dintre obarsiile paraului Agas.
Cascada Putnei la 40,01 km. Cascada Putnei (Saritoarea Putnei) a fost declarata Monument al Naturii in anul 1973, cand au fost realizate primele amenajari pentru vizitare.

Comentarii

  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Frumoasa biserica.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Ceea ce apare aici ca fiind Cetatea Melcului e numita pe site-ul Muntii Nostri Cetatea lui Barabas.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Viisoara la 0,77 km, Parau Boghii la 2,97 km, Targu Trotus la 3,07 km, Targu Ocna la 3,39 km, Pargaresti la 3,82 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.