Poze: Pestera Munticelu

65013644350
65013694351
65013724352
65013754353
65013774354
65013804355
65013864356
65013884357
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 8 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Cheile Bicazului
12.06.2003. Copyright © 2003 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera Munticelu
Pestera Munticelu (01.08.2004 - 6 poze) la 0 km
Pestera Munticelu
Pestera Munticelu (10.07.2008 - 15 poze) la 0,33 km
Pestera Munticelu a fost descoperita in anul 1973. Pestera compusa dintr-o sala a fost foarte bogat concretionata, insa a fost distrusa in mod barbar.
Cheile Sugaului
Cheile Sugaului (12.06.2003 - 9 poze) la 1 km
Pestera Flacara - Cheile Bicazului
Pestera Flacara - Cheile Bicazului (15.01.2015 - 20 poze) la 2,45 km
Pestera Flacara - Cheile Bicazului
Pestera Flacara - Cheile Bicazului (25.06.2004 - 14 poze) la 2,45 km
Pestera Cascadei - Cheile Bicazului
Pestera Cascadei - Cheile Bicazului (04.10.2004 - 10 poze) la 2,59 km
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului (01.08.2004 - 9 poze) la 2,59 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 0,76 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 5,88 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 5,9 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cheile Sugaului la 0,57 km
Cheile Sugaului - Munticelu
Varful Toaca la 17,66 km. Muntele Ceahlau este constituit dintr-un sistem de culmi radiare, cu altitudini de 1000-1300 m, ce converg in doua puncte de inaltime maxima, Ocolasul Mare 1907 m si varful Toaca 1904 m.
Strandul Urmanczy la 39,78 km. Strandul Urmanczy din Toplita se afla la 677 m deasupra nivelului marii, intre anii 1228-1948 era parte componenta a teritoriului familiei Bánffy.
Biserica catolica Sfanta Ecaterina la 27,11 km. Biserica romano-catolica Sfanta Ecaterina (biserica romano-catolica veche sau biserica veche) se afla in centrul localitatii Ditrau.
Piatra Ciobanului la 16,55 km. Piatra Ciobanului
Pasul Dracului la 20,62 km. Cu 2,5 km inaintea localitatii Balan, pornind de la gura paraului Fantana lui Gal si urmand drumul judetean 127B, urmarand marcajul cruce rosie, prin Pasul Dracului putem ajunge pe creasta principala a Muntilor Noscolat, respectiv Hasmas.

Comentarii

  • Cetatea Melcului (Csigavar) este situata in perimetrul localitatii Bicfalau. Ceea ce apare aici ca fiind Cetatea Melcului e numita pe site-ul Muntii Nostri Cetatea lui Barabas.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Foarte frumos locul.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Merita cautata. IN - Breloc si pix.
  • In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Gherman la 1,86 km, Barnadu la 2,2 km, Bicaz-Chei la 3,01 km, Ivanes la 3,85 km, Telec la 5,51 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.