Poze: Piatra Surducului - Cheile Bicazului

64043224800
48043236401
48043246402
48043266403
64043274804
48043306405
64043314806
48043346407
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 18 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Cheile Bicazului
16.09.2006. Copyright © 2006 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Piatra Surducului
Piatra Surducului (06.06.2010 - 18 poze) la 0 km
Piatra Surducului este poate cel mai spectaculos loc din Cheile Bicazului. Din acest loc avem o priveliste deosebita asupra celor mai inguste si mai frumoase locuri din Cheile Bicazului: Gatul Iadului si Pridvorul Iadului.
Pestera Cascadei - Cheile Bicazului
Pestera Cascadei - Cheile Bicazului (04.10.2004 - 10 poze) la 0,27 km
Cheile Bicazului
Cheile Bicazului (01.08.2004 - 9 poze) la 0,27 km
Pestera Flacara - Cheile Bicazului
Pestera Flacara - Cheile Bicazului (15.01.2015 - 20 poze) la 0,39 km
Pestera Flacara - Cheile Bicazului
Pestera Flacara - Cheile Bicazului (25.06.2004 - 14 poze) la 0,39 km
Cheile Bicajelului
Cheile Bicajelului (25.06.2005 - 18 poze) la 0,39 km
Cheile Bicajelului
Cheile Bicajelului (06.06.2004 - 8 poze) la 0,44 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 2,21 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 3,18 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 3,2 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra Surducului la 0 km
Piatra Surducului
Belvedere Veresvirag la 31,65 km. Ciumani se afla la altitudinea medie de 745-770, la 9 km vest de Gheorgheni, pe DJ 126, la 3 km de Joseni si 12 km de Valea Stramba (DN 12).
Izvor Ivanes la 7,04 km. Izvor Ivanes
Basorelieful palpabil la 48,3 km. Basorelieful palpabil Sumuleu Ciuc se afla vizavi de biserica franciscana, in parcarea amenajata de pe cealalta parte a drumului.
Polita cu Flori la 19,48 km. Polita cu Flori - Masivul Ceahlau
Manastirea de la Gura Izvorului la 44,29 km. Manastirea din poiana de la Gura Izvorului este subordonata mai cunoscutei manastiri Sfantul Ilie din Toplita, cea ctitorita in 1928 de Miron Cristea, primul patriarh al Bisericii Ortodoxe Romane.

Comentarii

  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Nice.
  • Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Barnadu la 2,21 km, Lacu Rosu la 3,46 km, Gherman la 4,53 km, Bicaz-Chei la 5,48 km, Ivanes la 5,59 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.