Videoclipuri cu locatii din apropiere
Piatra Poienii, belvedere nord-est - Cheile Bicazului la 0,56 km
De pe punctul de belvedere situat deasupra peretelui nord-estic al Pietrei Poienii din Cheile Bicazului, putem vedea de la o inaltime de 300 m varsarea paraului Bicajel in Bicaz. Podul Ungurilor este ascuns sub brazi. Drumul serpuieste prin Gatul Iadului, intre Peretele Bardos si Piatra Surducului.
Cascadele de pe paraul Lapos - Cheile Bicazului la 1,25 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 2,21 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Fantana Rece la 37,23 km.
Geografic vorbind, Fantana Rece (Hideg-kut) reprezintã izvorul paraului Boros (afluent al Trotușului), de-a lungul sau intinzandu-se satul Valea Boros (comuna Lunca de Jos, judetul Harghita), de unde se realizeaza si cel mai facil acces la obiectiv, cale de 8,5 km.
Dealul Cetatii la 45,21 km.
Dealul Cetatii - Soimeni-Ciuc
Deasupra Tunelului Ciumani la 31,25 km.
Tunelul este sub Munceii Nascalatului intre halta Utusoi si statia Livezi.
Conacul Bialis la 37,56 km.
Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Stanca Burlii de pe Dealul Cristan la 40,06 km.
Dealul Cristan este fragmentul principal (median) al unui interfluviu de la periferia estica a Muntilor Tarcaului.
Comentarii
Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.Am fost la acest POI.Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.Am depus geokretul geokopacz03.Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).Harabeck si Iris (UC Team).Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.