Poze: Cascadele Laposului - Cheile Bicazului

64071754800
64071784801
64071794802
64071804803
64071904804
64071914805
64071934806
48071946407
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 16 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Cheile Bicazului
22.06.2014. Copyright © 2014 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Laposului
Cheile Laposului (05.07.2004 - 14 poze) la 0 km
Avenul-pestera Peter baci si Pestera Peter baci
Avenul-pestera Peter baci si Pestera Peter baci (14.07.2007 - 22 poze) la 0,59 km
Pesterile din Muntele Bardos - Cheile Bicazului
Pesterile din Muntele Bardos - Cheile Bicazului (14.09.2008 - 18 poze) la 0,77 km
Cheile Bicajelului
Cheile Bicajelului (06.06.2004 - 8 poze) la 0,89 km
Cheile Bicajelului
Cheile Bicajelului (25.06.2005 - 18 poze) la 1,05 km
Varful Bardos - Cheile Bicazului
Varful Bardos - Cheile Bicazului (24.05.2014 - 12 poze) la 1,06 km
Piatra Surducului
Piatra Surducului (06.06.2010 - 18 poze) la 1,25 km
Piatra Surducului este poate cel mai spectaculos loc din Cheile Bicazului. Din acest loc avem o priveliste deosebita asupra celor mai inguste si mai frumoase locuri din Cheile Bicazului: Gatul Iadului si Pridvorul Iadului.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cascadele de pe paraul Lapos - Cheile Bicazului la 0 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Piatra Poienii, belvedere nord-est - Cheile Bicazului la 0,94 km
De pe punctul de belvedere situat deasupra peretelui nord-estic al Pietrei Poienii din Cheile Bicazului, putem vedea de la o inaltime de 300 m varsarea paraului Bicajel in Bicaz. Podul Ungurilor este ascuns sub brazi. Drumul serpuieste prin Gatul Iadului, intre Peretele Bardos si Piatra Surducului.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 2,1 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cabina panoramica la 0,54 km
Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judetean Harghita impreuna cu Asociatia Gyilkostó Adventure au amplasat doua refugii montane panoramice in Cheile Bicazului. Acestea sunt unice in Romania, dar chiar si in Europa gasesti rar asemenea constructii.
Caciula Dorobantului la 22,27 km. Monolitul din conglomerat, numit Caciula Dorobantului, domina o zona deschisa, Curmatura Piatra Lata.
Stanca Capul de sarpe la 18,48 km. Stanca Capul de sarpe se afla in apropiere de Varful Tainic, la 400 m distanta spre sud-vest, aproape de izvorul paraului Tainic, in albia paraului.
Cetatea Bufnitei la 49,07 km. Cetatea Bufnitei - Harghita Bai
Biserica catolica Sfantul Ladislau la 39,85 km. Biserica romano-catolica din Frumoasa a fost construita intre 1880 si 1892 dupa planurile arhitectului Kiss Sandor din Ciumani, executata de constructorul Szasz Istvan, in stil neogotic.
Pasul Hanu la 28,63 km. Putin sau deloc cunoscut, pasul Hanului face trecerea din valea Tarhausiului (bazinul Trotusului) in cea a Tarcutei (bazinul Bistritei).

Comentarii

  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Interesante piramide.
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Barnadu la 2,43 km, Lacu Rosu la 2,52 km, Gherman la 5,61 km, Bicaz-Chei la 6,63 km, Ivanes la 6,83 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.