Poze: Cetatile Radesei

48017386400
64017414801
64017424802
64017484803
64017514804
64017524805
48017556406
48017566407
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 18 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Bihor-Vladeasa
16.10.2005. Copyright © 2005 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cetatile Radesei - Bihor-Vladeasa
Cetatile Radesei - Bihor-Vladeasa (06.08.2007 - 6 poze) la 0 km
Cheile Somesului Cald - Bihor-Vladeasa
Cheile Somesului Cald - Bihor-Vladeasa (06.08.2007 - 14 poze) la 0,83 km
Cheile Somesului Cald
Cheile Somesului Cald (16.10.2005 - 22 poze) la 0,99 km
Ponorul si avenul Cuciulat - Bihor-Vladeasa
Ponorul si avenul Cuciulat - Bihor-Vladeasa (06.08.2007 - 6 poze) la 1,34 km
Pestera din Valea Rea - Bihor-Vladeasa
Pestera din Valea Rea - Bihor-Vladeasa (07.08.2007 - 122 poze) la 1,38 km
Avenul V5 - Varasoaia
Avenul V5 - Varasoaia (04.08.2007 - 23 poze) la 1,39 km
Avenul V5 - Varasoaia
Avenul V5 - Varasoaia (06.08.2006 - 10 poze) la 1,39 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 13,89 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Meziad - Muntii Padurea Craiului la 22,88 km
Pestera Meziad se afla pe teritoriul satului Meziad, la 22 km nord de Beius, in Muntii Padurea Craiului. Este una dintre primele pesteri turistice amenajate, descoperirea pesterii fiind asociata numelui exploratorului si scriitorului de specialitate Czárán Gyula.
Pestera cu Cristale din Mina Farcu la 30,04 km
In Muntii Padurea Craiului, langa Rosia, in mina de bauxita Farcu, in anul 1987, muncitorii au descoperit accidental o pestera. Era plina cu formatiuni de calcar, sub forma de cristale.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Padis Ponor la 4,72 km
Padis Ponor
Cascada Boilor la 31,25 km. Cascada Boilor
Lacul Tarnita la 44,51 km. Lacul Tarnita
Dosul Laurului la 36,22 km. Dosul Laurului
Cariera Corabia la 45,22 km. Cariera Corabia
Pietrele Albe la 14,28 km. Pietrele Albe

Comentarii

  • A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Logbook ud, necesita intretinere.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Am fost la acest POI.
  • Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).
  • Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Casa de Piatra la 12,07 km, Pietroasa la 12,28 km, Giulesti la 12,8 km, Poienita la 12,89 km, Gurani la 13,01 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.