Poze: Varful Pietrosu Bistritei - Muntii Bistritei

64057074800
64057084801
64057114802
64057154803
64057174804
64057184805
64057194806
64057204807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 24 poze in total. >>>
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.

Varful este bine cunoscut de locuitorii zonei, deoarece se poate vedea foarte bine din valea Bistritei, respectiv de pe culmile inconjuratoare.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Bistritei
19.07.2009. Copyright © 2009 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Cheile Zugreni - Muntii Bistritei
Cheile Zugreni - Muntii Bistritei (19.07.2009 - 15 poze) la 3,56 km
Cheile Zugreni se gasesc in apropierea localitatilor Sunatori si Chiril, pe drumul national dintre Piatra Neamt si Vatra Dornei. Rezervatia geologica Cheile Zugreni-Pietrosul este cea mai importanta zona protejata prin lege a partii de nord al Muntilor Bistritei si reprezinta cel mai impresionant sector al cursului raului Bistrita.
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau
Pietrele Doamnei - Muntii Rarau (01.09.2017 - 8 poze) la 8,01 km
Stancile Tamau - Muntii Calimani
Stancile Tamau - Muntii Calimani (18.07.2009 - 24 poze) la 34,71 km
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani
Negoiu Romanesc - Muntii Calimani (08.07.2006 - 6 poze) la 37,12 km
Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Varful Pietrosul - Muntii Calimani (08.07.2006 - 18 poze) la 38,75 km
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani
Spre Varful Pietrosul - Muntii Calimani (08.07.2006 - 18 poze) la 39,67 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita la 44,97 km
Ne-am intalnit cu cautatori de geoascunzisuri din Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Targu Mures in Rastolita. Am intrat in Muntii Calimani cu o masina off-road, de-a lungul paraurilor Rastolita si Tihu. Asa cum s-a dovedit, drumul forestier bine batatorit poate fi parcurs si cu masina mica pe o distanta considerabila.
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 64,9 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 65,47 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Pietrosu Bistritei la 0 km
Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei. Asemanator cu varfurile Pietrosul Calimanului, respectiv Pietrosul Rodnei si acest varf este stancos, pietros.
Varful Rachitis la 38,16 km. Varful Rachitis se afla in apropierea lacului Iezerul Calimanilor, la doar cativa metri departare de statia meteorologica.
Pietrosu Bistritei la 0 km. Pietrosul Bistritei sau Muntele Pietrosu este cel mai inalt varf din partea de nord al Muntilor Bistritei.
Pietrele Doamnei la 8,09 km. Pietrele Doamnei de pe creasta masivului Rarau sunt o rezervatie de tip mixt, cu o suprafata de 633 ha, care se afla pe teritoriul administrativ a comunelor Pojorata si Crucea.
Rachitisul Mare la 36,42 km. Rachitisul Mare - Obcina Mestecanis
Cascada Tihu la 44,89 km. Cascada Tihu se afla pe paraul Umed, care se varsa in paraul Ciunget.

Comentarii

  • De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
  • In pe, out picture.
  • I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.
  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.
  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Chiril la 2,89 km, Cojoci la 3,21 km, Sunatori la 3,93 km, Satu Mare la 5,88 km, Crucea la 6,12 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.