Poze atractii turistice din apropiere
Chiojdu (03.05.2010 - 18 poze) la 6,87 km
Basca cu Cale - Cascada La Sipot - Basca fara Cale - pensiunea Tata Lice - comuna Chiojdu.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare la 52,01 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici. Cheile pot fi parcurse pe platforme si scari metalice.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Chiojdu la 1,95 km
Chiojdu este o comuna formata din 6 sate, situata in judetul Buzau, la limita cu judetele Brasov, Covasna si Prahova. Localitatea nu este chiar o asezare de poveste, cum suna reclama, dar in jurul comunei putem descoperi cateva atractii turistice deosebite.
Poiana Garcinului la 48,35 km. Poiana Garcinului
Varful Paltinet la 33,85 km.
Muntele Paltinet este in capatul sud-estic al Muntilor Grohotis.
Schitul Sarile la 46,48 km.
Sarile este un sat al comunei Bisoca, schitul fiind construit intr-o zona departata de vatra satului.
Piatra Matei la 46,88 km.
Piatra Mâței se afla pe malul stang al Ramnicului Sarat, in amonte de satul Jitia.
Necropola tracica la 33,48 km.
Necropola tracica se afla la sud-vest de satul Varf, comuna Naeni, in imediata apropiere a Bisericii dintr-o Piatra.
Comentarii
Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.IDatorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.