Poze: Pestera Polovragi - Muntii Capatinei

65029224350
65029244351
43529266502
65029274353
65029324354
65029364355
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 6 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Capatinei
01.12.2003. Copyright © 2003 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera Muierii - Muntii Parang
Pestera Muierii - Muntii Parang (01.12.2003 - 11 poze) la 2,51 km
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Drumul Regilor - Statiunea Ranca
Drumul Regilor - Statiunea Ranca (14.08.2011 - 16 poze) la 20,91 km
Muzeul trovantilor Costesti
Muzeul trovantilor Costesti (01.05.2013 - 16 poze) la 23,46 km
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare (30.08.2020 - 16 poze) la 24,63 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Brana Caprelor, Cheile Cheii
Brana Caprelor, Cheile Cheii (13.06.2010 - 40 poze) la 27,74 km
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi (18.09.2017 - 12 poze) la 39,82 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia.
Circuit Cozia
Circuit Cozia (12.06.2010 - 48 poze) la 45,3 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Oltetului - Muntii Capatanii la 0,64 km
Am vrut sa mergem la schi in statiunea Ranca, care se afla langa drumul Transalpina, in muntii Parang. Din pacate, cantitatea mica de zapada nu a fost favorabila pentru schi, asa ca pe drumul de intoarcere am cautat altceva de facut.
Via ferrata Loreley si Pantera Roz - Baia de Fier la 2,24 km
Vizavi de Pestera Muierii, pe versantul stancos de pe partea opusa a drumului, se afla traseul de via ferrata Loreley (B/C, aproximativ 100 m diferenta de nivel si lungime). Din partea superioara a acestuia se ramifica traseul Pantera Roz (A/B/C, aproximativ 200 m lungime, aproximativ 50 m diferenta de nivel).
Via ferrata Spirala Medie - Baia de Fier la 2,44 km
In luna mai 2018, la Baia de Fier, au fost inaugurate doua trasee noi de via ferrata. Ambele trasee pornesc din zona G a peretelui de stanca care ascunde si Pestera Muierilor, si au un segment comun. Traseul Saritoarea Ursului urca vertical. Spirala Medie (sau Braul de Mijloc) leaga primul traseu cu via ferrata Spirala Mare.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Piramidele de la Slatioara la 13,29 km
Martori ai eroziunii apei, temperaturii si vantului asupra unor strate relativ slab cimentate formate din pietrisuri si nisipuri, piramidele de la Slatioara, ca si cele de pe acelasi masiv deluros Magura Slatioarei, dar de la Stroiesti, sau celelalte de pe Maguricea Slatioarei, ofera un spectacol ce nu trebuie pierdut, eroziunea generatoare fiind activa si continua.
Padurea colorata la 6,39 km. Padurea colorata se afla la sud de Baia de Fier si la vest de Ciupercenii de Oltet, la intersectia drumului national DN67 si drumul comunal DC26.
Lacul Mandra la 24,25 km. Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Hornul Lacurilor la 20,74 km. Hornul Lacurilor
Piatra cu Gauri la 40,29 km. Piatra cu Gauri
Saua Gruiu la 24,02 km. Saua Gruiu

Comentarii

  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Faina catarare.I
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Atingerea acestui obiectiv, sau a celui apropiat, Varful Tuguiata, de un alt participant la joc demonstreaza utilitatea si frumusetea jocului. Sunt locuri in tara noastra atat de interesante, din multe puncte de vedere, dar atat de putin cunoscute.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
  • In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.
  • Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Logbook ud, necesita intretinere.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Polovragi la 3,33 km, Baia de Fier la 3,6 km, Cerna la 5,43 km, Racovita la 5,48 km, Cernadia la 5,65 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.