Poze: Varfurile Oncesti, Batrana, si Rozdesti

64088924800
48088956401
64088984802
64089004803
64089014804
64089024805
64089034806
64089054807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 30 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Cindrel
11.08.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Drumul Regilor - Statiunea Ranca
Drumul Regilor - Statiunea Ranca (14.08.2011 - 16 poze) la 32,39 km
Varful Parangul Mare
Varful Parangul Mare (30.08.2020 - 16 poze) la 39,74 km
Saua Caprelor, Refugiul Carja - Varful Carja - Varful Stoienita - Gemanarea - Parangul Mare.
Melcii Doabrei - Brezoi
Melcii Doabrei - Brezoi (18.09.2017 - 12 poze) la 40,7 km
Valea Doabrei - Rezervatia Padurea Calinesti-Brezoi - Valea Lotrului, Parcul National Cozia.
Brana Caprelor, Cheile Cheii
Brana Caprelor, Cheile Cheii (13.06.2010 - 40 poze) la 42,49 km
Pestera Polovragi - Muntii Capatinei
Pestera Polovragi - Muntii Capatinei (01.12.2003 - 6 poze) la 46,17 km
Pestera Bolii - Banita
Pestera Bolii - Banita (13.09.2015 - 20 poze) la 46,52 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Rapa Rosie - Sebes
Rapa Rosie - Sebes (16.06.2011 - 12 poze) la 47,06 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Cheile Oltetului - Muntii Capatanii la 45,7 km
Am vrut sa mergem la schi in statiunea Ranca, care se afla langa drumul Transalpina, in muntii Parang. Din pacate, cantitatea mica de zapada nu a fost favorabila pentru schi, asa ca pe drumul de intoarcere am cautat altceva de facut.
Pestera Bolii - Banita la 46,52 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 47,19 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici. Deoarece toata lumea povestea despre acest loc, aparea pana si in reclame, planuiam si eu sa ajung aici, de ani de zile.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Varful Rozdesti la 0 km
Varful Rozdesti
Cetatea Talmaciu la 31,46 km. Construita in anul 1370, cetatea Talmaciu este situata la sudul localitatii, pe un deal ce domina trecerea spre defileul Oltului.
Varful Rozdesti la 0 km. Varful Rozdesti
Casa Intoarsa la 45,62 km. Casa Intoarsa este atractia principala din cadrul Brambura Park de langa Avrig.
Biserica Sfantul Nicolae la 16,48 km. Fantanele, mai demult Cacova sau Cacova Sibiului, (Krippesseifn sau Krebsbach in germana, Szebenkákova in maghiara) este un sat situat la 20 km vest de Sibiu.
Cheile Lotrisorului la 46,94 km. Cheile Lotrisorului

Comentarii

  • Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Great view.
  • Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • O frumoasa plimbare cu masina si pe jos impreuna cu copii mei. Pacat ca nu am luat aparatul foto.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Paltinis la 6,83 km, Crint la 13,74 km, Rau Sadului la 14,79 km, Gura Raului la 15,86 km, Fantanele la 16,62 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.