Videoclipuri cu locatii din apropiere
Partia SkiGyimes - Lunca de Sus la 9,75 km
Este bine cunoscut ca in Rimetea, datorita amplasarii satului la baza muntelui Piatra Secuiului, soarele rasare de doua ori. Dar foarte putini stiu ca in Lunca de Sus soarele apune de trei ori. Acest fenomen unic :-) poate fi observat pe partia Ski Gyimes, in timpul schiatului de dupa-amiaza.
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus la 9,75 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m. Doua teleschiuri urca la o altitudine de 1060 m deasupra nivelului marii.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra cu ceaun la 45,61 km.
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, in zona Stogul de Piatra, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante.
Lacul de acumulare Sub Cetate la 37,47 km.
Lacul de acumulare Sub Cetate este singurul lac artificial al râului Târnava Mare.
Cetatea Harom la 16,36 km.
Fortificatia Jigodin II, sau cetatea Harom a fost construita in secolul al XII si apartinea de sistemul de fortificatii ce apara Transilvania dinspre est.
Piatra Surducului la 41,55 km.
Piatra Surducului
Baile Jigodin la 14,52 km.
La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Comentarii
Relativ frumoasa vreme, mersi. Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.Parcul cel mai fain din Cluj.Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.O plimbare prin parc in drum spre casa.Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.