Poze atractii turistice din apropiere
Concretiunile sferoidale de la Feleac (02.11.2007 - 18 poze) la 29,95 km
Concretiunile sferoidale sau bolovanii uriasi din piatra de langa Feleac se mai numesc si ouale de Feleac. Un geolog roman le-a dat denumirea de trovanti.
Gradina Zmeilor - Galgau Almasului (13.04.2009 - 20 poze) la 34,41 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la 9 km sud de Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim un adevarat monument al naturii, Gradina Zmeilor. Este un loc bizar, cu stanci uriase, intr-o dezordine extraordinara.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 46,64 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului. Cu toate acestea, prefer mai mult rasaritul, deoarece dureaza mai mult. :-)
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 56,58 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Via ferrata din Peretele Zanelor - Vadu Crisului la 59,57 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Laguna Albastra la 0,32 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas. Aici, sub Dealul Zalagosi, se afla fosta Mina Bagara, zona din care sa extras piatra si caolin.
La Plese la 5,22 km.
La aproximativ 300 m nord-est de satul Dancu, pe Dealul Plesa Dancului, se afla formatiunile geologice La Plese.
Cadere in gol la 43,65 km.
Cei care sosesc in Visea pe strada Valea Visei, pot avea parte de o experienta similara cu caderea pe un roller coaster.
Castelul Banffy la 39,64 km.
Castelul Banffy din Bontida este monument istoric, avand codul CJ-II-a-A-07534.
Universitatea de Arta si Design la 27,84 km.
Universitatea de Arta si Design din Cluj, in prezent avand sectii moderne
de Foto-Video-Procesare computerizata a imaginii, Pedagogia Artei, Pictura
murala – Conservare-Restaurare.
Belvedere est la 23,5 km.
Belvedere est - Padurea Hoia
Comentarii
Foarte interesant locul si ansamblul bailor. Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.Searched and founded. Lucky with my children.We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.Relativ frumoasa vreme, mersi. Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.Nice.Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.O plimbare prin parc in drum spre casa.Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Great view.Interesante piramide.Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.Foarte frumos locul.Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.