Videoclipuri cu locatii din apropiere
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna - Urcarea la 6,69 km
Muntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.
Canionul Valea lui Stan iarna la 24,21 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara. Exista locuri unde putem ajunge in aceasta perioada, unde vara nu puteam ajunge din cauza apei.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Varful Oncesti la 49,23 km.
Varful Oncesti (1720 m) din muntii Cindrel se inalta deasupra statiunii Paltinis.
Ferma vedetelor la 14,92 km. Ferma vedetelor 2018 - Porumbacu de Sus
Lacul Balea la 4,48 km.
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor
Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare.
Cheile Lotrisorului la 38,24 km. Cheile Lotrisorului
Mina parasita la 3,53 km.
In apropierea cabanei Piscu Negru, chiar langa traseul care urca pe Piciorul Lespezilor catre Varful Lespezi, se afla o mina parasita.
Comentarii
Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.Merita cautata. IN - Breloc si pix.Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.