Videoclipuri cu locatii din apropiere
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna - Urcarea la 4,36 km
Muntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.
Canionul Valea lui Stan iarna la 26,28 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara. Exista locuri unde putem ajunge in aceasta perioada, unde vara nu puteam ajunge din cauza apei.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Lacul Balea la 0,39 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor
Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Rezervatia include cel
mai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m,
suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.
Marpod la 31,82 km.
Marpod (in germana Marpod, Marpolden, Maierpod, in maghiara Márpod) este un sat din judetul Sibiu.
Nou la 36,73 km.
Nou (in germana Neudorf, in maghiara Szászújfalu) este o localitate din judetul Sibiu, care apartine de comuna Rosia.
Varful Mosu la 18,36 km.
Varful Mosu
Casa lui Paul Everac la 49,13 km.
Casa lui Paul Everac, Podu Dambovitei
Belvedere Stanisoara-Turnu la 40,71 km. Belvedere Stanisoara-Turnu
Comentarii
A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.Am depus geokretul geokopacz03.De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).Multumim geotrekkingului, care ne-a condus la aceasta ciuperca de piatra ascunsa, caci, fiind cam departe de poteca marcata (punct galben) de pe plaiul Henterului si relativ ascunsa intr-o padurice tanara de fagi, este, de regula, neobservata de majoritatea turistilor care se multumesc cu Piatra Predicatorului (sau Piatra Egrici), aflata ceva mai jos, spre Malnas, chiar pe poteca marcata (de curand, si ea, geoobiectiv).Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.