Videoclipuri cu locatii din apropiere
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna - Urcarea la 3,71 km
Muntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.
Canionul Valea lui Stan iarna la 26,71 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara. Exista locuri unde putem ajunge in aceasta perioada, unde vara nu puteam ajunge din cauza apei.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Lacul Balea la 0,46 km
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor
Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare. Rezervatia include cel
mai mare lac glaciar al Mumtilor Fagaras - Lacul Balea, altitudine 2034 m,
suprafata 46508 m2, adancime 11,35 m.
Refugiul Vistea la 9,84 km.
Refugiul Vistea
Turnuletul cu Poarta la 47,01 km.
Stanca Turnuletul cu Poarta se afla in apropiere de Malul Galben, la baza peretelui de stanca care porneste spre sud.
Cetatea Dealu Frumos la 41,96 km.
Cetatea Dealul Frumos se afla in apropierea satului, in directia sud-est dinspre biserica fortificata, in padure, la o distanta de aproximativ 1,5 km.
Forest Cinema la 12,07 km.
Forest Cinema, Porumbacu de Sus
Palatul Brukenthal la 23,55 km. Palatul Brukenthal din Avrig a fost resedinta de vara a guvernatorului Transilvaniei Samuel von Brukenthal.
Comentarii
De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.Am depus geokretul geokopacz03.Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.Logbook ud, necesita intretinere.Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.In pe, out picture. Foarte spectaculos loc. Multumesc.Am parcurs cu masina drumul forestier pe langa hotelurile Turist si Iasicon, pana in capatul de sus al fostei partii de schi. Apoi un traseu marcat, de 40 minute ne-a ghidat pe varful Suhardul Mic, de unde am admirat ceata densa.Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.