Poze: Canionul Valea lui Stan

64032204800
64032224801
64032234802
64032244803
64032254804
64032264805
64032274806
64032284807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 54 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Via ferrata - Muntii Fagaras
04.08.2013. Copyright © 2013 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Circuit Cozia
Circuit Cozia (12.06.2010 - 48 poze) la 22,4 km
Culmile muntoase care se ridica pe stanga Oltului, in dreptul statiunii balneoclimaterice Calimanesti, sunt cunoscute sub numele de Masivul Cozia. Asociere de culmi aproape radiare ce se desprind din varful Cozia si separate de vai adanci, aproape complet impadurite, pastreaza, datorita izolarii lor de muntii si de dealurile inconjuratoare, aspectul unui masiv unitar.
Caderile de apa ale Caltunului - Muntii Fagaras
Caderile de apa ale Caltunului - Muntii Fagaras (03.08.2013 - 12 poze) la 23,83 km
Varful Lespezi - Muntii Fagaras
Varful Lespezi - Muntii Fagaras (25.08.2012 - 32 poze) la 24,29 km
Lacul Caltun - Muntii Fagaras
Lacul Caltun - Muntii Fagaras (20.07.2005 - 6 poze) la 24,65 km
Varful Negoiu - Muntii Fagaras
Varful Negoiu - Muntii Fagaras (06.09.2005 - 18 poze) la 25,21 km
Saua Paltinu - Muntii Fagaras
Saua Paltinu - Muntii Fagaras (06.09.2005 - 12 poze) la 26,22 km
Iezerul Caprei - Muntii Fagaras
Iezerul Caprei - Muntii Fagaras (31.07.2005 - 12 poze) la 26,53 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Canionul Valea lui Stan la 0,07 km
Valea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii. Cei care au vizitat deja Canionul Sapte Scari vor aprecia si acest canion amenajat.
Canionul Valea lui Stan iarna la 1,19 km
Valea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara. Exista locuri unde putem ajunge in aceasta perioada, unde vara nu puteam ajunge din cauza apei.
Cetatea Poenari - Cheile Argesului la 1,67 km
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton. Se spune ca ar fi 1480 de trepte de urcat, dar noi nu am numarat. :-)

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Barajul Vidraru la 0,88 km
Lacul de acumulare Vidraru a fost creat de barajul Vidraru pe raul Arges, in 1966, pentru productia de energie electrica. Constructia barajului a durat 5 ani si jumatate.
Varful Urlea la 31,86 km. Varful Urlea
Varful La Om la 49,91 km. Varful La Om sau Piscul Baciului, avand o inaltime de 2238 m, este punctul de maxima altitudine de pe intregul masiv Muntii Piatra Craiului.
Lacul Satic la 43,97 km. Lacul Satic se afla in apropierea localitatii Satic, comuna Rucar.
Fereastra Mica a Sambetei la 30,18 km. Fereastra Mica a Sambetei
Izvorul Paraul Calului la 32,99 km. Izvorul Paraul Calului

Comentarii

  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze. Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.
  • Era o excursie foarte interesanta noaptea. Ne intoarcem data viitoare ziua ca sa facem fotografii.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Capatanenii Ungureni la 3,1 km, Arefu la 3,51 km, Capatanenii Pamanteni la 4,49 km, Berindesti la 5,86 km, Poienari la 6,11 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.