Poze si videoclipuri. Ce locuri merita a fi vazute, si ce este in apropiere?
Videoclipuri recente
Canionul Valea lui Stan iarnaValea lui Stan este foarte spectaculoasa si in timpul iernii. Totodata, daca paraul este inghetat, iar gheata este acoperita de un strat de zapada, parcurgerea canionului devine mult mai rapida si mai usoara.
Cetatea Poenari - Cheile ArgesuluiCetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Canionul Valea lui StanValea lui Stan se afla in apropierea lacului Vidraru, la sud-vest de acesta, in Muntii Fruntii. Cei care au vizitat deja Canionul Sapte Scari vor aprecia si acest canion amenajat.
Alte videoclipuri
Brazi uriasi Pasul Ilia, GhimesUna dintre atractiile mai putin cunoscute din zona Ghimes sunt cele doua exemplare gigantice de brad obisnuit. Inaltimea lor este de 42 de metri, cu un diametru de 110 cm, respectiv 130 cm la inaltimea pieptului, iar varsta estimata este de 200-250 de ani.
Pestera Mamut Dachstein Salzkammergut, AustriaPrima statie a telecabinei Dachstein Krippenstein, care porneste din Obertraun, din partea de sud a lacului Hallstatt, se numeste Schönbergalm. Aici se afla Pestera cu Gheata si Pestera Mamut.
Traseul memorial Wild Ferenc Suhardul MicIn ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Rosina Silberkarklamm, Ramsau am DachsteinVia ferrata Rosina este cel mai dificil traseu din surducul Silberkar, are o dificultate D, si este o capodopera verticala. Dupa un scurt pod suspendat, pe care se trece paraul, continua pe peretele stancii de langa cascada, pe verticala pana la capat.
Valea Balea sub zapada si Transfagarasanul iarna UrcareaMuntii Fagarasului pot fi abordate cel mai usor dinspre nord, pe drumul Transfagarasan. Acest drum este accesibil (pe toata lungimea) doar in lunile de vara, dar de la statia Balea Cascada putem ajunge pana la Lacul Balea cu telecabina.
Via ferrata Valea Hodoaba SuncuiusVia ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Dino Parc RasnovPe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Gelmerbahn Guttannen, ElvetiaGelmerbahn din Elvetia este cel mai inclinat funicular deschis din Europa. Transporta turisti de la o altitudine de 1412 m la peste 1860 m deasupra nivelului marii, precum si la lacul Gelmer situat la 1849 m.
Cetatea Poenari Cheile ArgesuluiCetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Am publicat deja 8093 poze si 78 video. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Site web realizat cu dragoste,
in Miercurea Ciuc.