Poze: Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec

65018174350
64018184801
64018194802
65018274353
65018314354
65018324355
65018354356
65018364357
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri. Pestera cu Gheata, care are o lungime de doar 40 m, si Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Giurgeu
14.09.2003. Copyright © 2003 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 67 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera din Scaunul Rotund - Borsec
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec (10.11.2007 - 24 poze) la 0,69 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. Aici se afla Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
Borsec
Borsec (14.09.2003 - 9 poze) la 0,98 km
Cetatea Bufnitei - Borsec
Cetatea Bufnitei - Borsec (17.10.2007 - 10 poze) la 1,27 km
Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec
Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec (10.11.2007 - 6 poze) la 5,21 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes (30.10.2011 - 12 poze) la 15,38 km
Cascada termala - Muntii Gurghiului
Cascada termala - Muntii Gurghiului (08.06.2008 - 4 poze) la 17,27 km
Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita (30.04.2010 - 16 poze) la 19,76 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 19,3 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 25,28 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 25,3 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Grota Ursilor la 0,07 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci. La sosire, ajungem la o poarta din stanca - cele doua stanci printre care s-a format poarta, poarta numele de Szechenyi si Teleki.
Turnurile Iavardi la 47,59 km. Pe partea geografica stanga a paraului Iavardi, in jumatatea nordica a satului, direct langa drum, pe panta abrupta a dealului putem observa stanci interesante, care au forma unor turnuri.
Piatra lui Kota la 45,1 km. Piatra lui Kota este o stanca interesanta, care se afla pe valea paraului Janok, pe versantul muntelui Iavardi.
Podul Borzia la 48,12 km. Podul Borzia - Galaoaia
Sicasau la 49,51 km. Sicasau
Strandul Banffy la 17,48 km. Strandul Banffy din Toplita se afla la 654 m deasupra nivelului marii la circa 2-3 metrii de raul Mures.

Comentarii

  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.
  • E Harghita 40 GeoKret.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Borsec la 0,42 km, Capu Corbului la 6,05 km, Secu la 6,88 km, Corbu la 9,36 km, Rachitis la 10,12 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.