Poze atractii turistice din apropiere
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec (10.11.2007 - 24 poze) la 0,69 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. Aici se afla Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
Borsec (14.09.2003 - 9 poze) la 0,98 km
Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec (10.11.2007 - 6 poze) la 5,21 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 19,3 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 25,28 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 25,3 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Grota Ursilor la 0,07 km
Grota Ursilor este o formatiune naturala cu stanci uriase si fisuri adanci. La sosire, ajungem la o poarta din stanca - cele doua stanci printre care s-a format poarta, poarta numele de Szechenyi si Teleki.
Clopotnita I la 27,83 km.
Clopotnita I - Gheorgheni
Stanca Bufnitei la 43,72 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan.
Muntele Observatorul la 46,78 km. Muntele Observatorul
Varful Pietros la 33,91 km.
Varful Pietrosul Calimanilor are o inaltime de 2102 m, si este cel mai inalt varf din muntii vulcanici Calimani.
Hribul de piatra de pe Valea Jidanului la 35,48 km.
Coborand de pe Piciorul Harlei (venind de la 12 Apostoli) pe culmea nemarcata ce formeaza - in continuarea piciorului Harlei - versantul drept al Paraului Jidanului am obeservat pe versantul stang al paraului o alcatuire stancoasa ce semana de la distanta, prin forma dar si culoare, cu un hrib urias.
Comentarii
Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.E Harghita 40 GeoKret.De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.Florin, Lumi si usmile. Nice place.Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.Merita cautata. IN - Breloc si pix.O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.Nice.Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.