Poze: Cetatea Bufnitei - Borsec

64090234800
64090254801
64090274802
48090286403
48090306404
48090316405
48090326406
64090334807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 10 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Giurgeu
17.10.2007. Copyright © 2007 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera din Scaunul Rotund - Borsec
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec (10.11.2007 - 24 poze) la 1,24 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. Aici se afla Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec (14.09.2003 - 12 poze) la 1,27 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Borsec
Borsec (14.09.2003 - 9 poze) la 1,8 km
Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec
Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec (10.11.2007 - 6 poze) la 4,69 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes (30.10.2011 - 12 poze) la 14,17 km
Cascada termala - Muntii Gurghiului
Cascada termala - Muntii Gurghiului (08.06.2008 - 4 poze) la 18,42 km
Avenul Licas - Muntii Hasmas
Avenul Licas - Muntii Hasmas (09.05.2009 - 24 poze) la 20,34 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere de pasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675 m. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 18,94 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Cascadele de pe paraul Lapos - Cheile Bicazului la 24,28 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 24,32 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cetatea Bufnitei la 0 km
Printre curiozitatile turistice ale statiunii Borsec putem enumera Pestera cu Gheata, Grota Ursilor, formatiunea de travertin Dealul Rotund, Cetatea Bufnitei, si nu in ultimul rand izvoarele de apa minerala.
Varful Vitos la 15,93 km. Despre Piatra Vitos trebuie spus ca este unul dintre reperele majore - macar din punct de vedere peisagistic - al Muntilor Hasmas, dar aflat cam la periferia lor (strict geografic vorbind) si putin excentric fata de traseele uzuale din acesti munti.
Piatra Runcului la 14,14 km. Piatra Runcului
Varful Amiaza la 40,82 km. Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Suhardul Mic la 24,14 km. Suhardul Mic
Pestera cu Gheata la 0,74 km. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.

Comentarii

  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Parcul cel mai fain din Cluj.
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • O plimbare prin parc in drum spre casa.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Harabeck si Iris (UC Team).
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.
  • Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Borsec la 1,69 km, Capu Corbului la 5,26 km, Secu la 8,12 km, Corbu la 8,24 km, Tengheler la 10,79 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.