Poze: Valea Paraului cu Rogozu si Cupelor - Borsec

64092114800
64092144801
64092154802
64092164803
64092234804
64092264805
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 6 poze in total.
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri. Pestera cu Gheata, care are o lungime de doar 40 m, si Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.

2003-09-07, 2003-09-14, 2007-11-10.
[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Giurgeu
10.11.2007. Copyright © 2003, 2007 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Pestera din Scaunul Rotund - Borsec
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec (10.11.2007 - 24 poze) la 4,54 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. Aici se afla Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
Borsec
Borsec (14.09.2003 - 9 poze) la 4,6 km
Cetatea Bufnitei - Borsec
Cetatea Bufnitei - Borsec (17.10.2007 - 10 poze) la 4,69 km
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec (14.09.2003 - 12 poze) la 5,21 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Piatra Runcului - Tulghes
Piatra Runcului - Tulghes (30.10.2011 - 12 poze) la 12,09 km
Pestera Tosorog
Pestera Tosorog (04.10.2004 - 23 poze) la 21,19 km
Cascada termala - Muntii Gurghiului
Cascada termala - Muntii Gurghiului (08.06.2008 - 4 poze) la 21,81 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 23,06 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 26,54 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 26,56 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Castelul omului simplu la 4,04 km
In apropiere de iesirea spre vest din satul Corbu, in directia spre Borsec pe partea stanga, calatorul atent poate vedea o casa interesanta. Are mai multe usi, ferestre, balcoane si turnulete - constructia este clar o carpeala, dar totusi una atractiva, cu putina fantezie am putea sa-i zicem castel.
Culmea Iavardi la 46,25 km. Culmea Iavardi se inalta deasupra vaii paraului Iavardi.
Varful Tihu la 37,18 km. Varful Tihu, 1799 m, este un con secundar ce domina o regiune periferica din flancul sudic al Muntilor Calimani.
Stanca Bufnitei la 45,27 km. Pe muntele Iavardi fiecare stanca are o denumire: Piatra lui Herman, Stanca Bufnitei, Piatra lui Kota, Piatra Portelan.
Pompa veche stingere incendii la 23,8 km. Pompa veche stingere incendii - Ditrau
Biserica catolica la 35,61 km. Biserica catolica - Chileni

Comentarii

  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Site-ul nostru permite postarea pozelor cu dimensiunea maxima a fisierului de 400 KB, latime sau inaltime maxima de 1024 pixeli. Recomandam publicarea pozelor cu latimea sau inaltimea minima de 640 pixeli.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
  • Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Frumoasa biserica.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Searched and founded. Lucky with my children.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.
  • Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.
  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Capu Corbului la 1,45 km, Borsec la 5,48 km, Corbu la 5,76 km, Rachitis la 9,26 km, Secu la 9,72 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.