Poze: Cascada termala - Muntii Gurghiului

64018544800
64018564801
64018574802
48018606403
Pagina nr. 1, pozele: 1-4, 4 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Gurghiului
08.06.2008. Copyright © 2008 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Varful Baesul - Toplita
Varful Baesul - Toplita (30.04.2010 - 16 poze) la 4,42 km
Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiului
Babele Gurghiului, Varful Batrana - Muntii Gurghiului (08.06.2008 - 16 poze) la 8,09 km
Babele Gurghiului sunt formatiuni stancoase, de forma unor ciuperci. Se afla la 10 km distanta de orasul Toplita, in muntii Gurghiului, in apropierea varfului Batrana.
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec
Pesterile Ursilor, Pestera cu Gheata - Borsec (14.09.2003 - 12 poze) la 17,27 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. La est de Borsec, in masivul de travertin se dezvolta doua pesteri.
Borsec
Borsec (14.09.2003 - 9 poze) la 17,46 km
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec
Pestera din Scaunul Rotund - Borsec (10.11.2007 - 24 poze) la 17,75 km
Langa statiunea Borsec, din apele izvoarelor minerale s-a depus un tuf calcaros, care se numeste Scaunul Rotund. Aici se afla Pestera din Scaunul Rotund, cea mai lunga cavitate formata in tuf calcaros din Romania.
Cetatea Bufnitei - Borsec
Cetatea Bufnitei - Borsec (17.10.2007 - 10 poze) la 18,42 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 24,13 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Cu rachete de zapada in valea paraului Tihu - Rastolita la 26,74 km
Ne-am intalnit cu cautatori de geoascunzisuri din Gheorgheni, Miercurea Ciuc si Targu Mures in Rastolita. Am intrat in Muntii Calimani cu o masina off-road, de-a lungul paraurilor Rastolita si Tihu. Asa cum s-a dovedit, drumul forestier bine batatorit poate fi parcurs si cu masina mica pe o distanta considerabila.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 36,17 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada de apa termala la 0,03 km
Cascada de apa termala - Toplita
Belvedere asupra Duraului la 45,05 km. Belvedere asupra Duraului
Popasul cu priveliste la 41,56 km. Pornind din Izvoru Muresului pe traseul turistic marcat cu cruce rosie, urcand pe drumul de langa padure spre varful Arama Neagra, ajungem pe o frumoasa poiana de munte.
Lacul Paraschiva la 39,92 km. Unul dintre cele mai frumoase lacuri dintre cele de la Sovata este Lacul Paraschiva.
Gara Mica la 41,48 km. Calea ferata ingusta Targu Mures - Praid a fost construita incepand cu anul 1912, prima garnitura fiind pusa in circulatie in anul 1915.
Clopotnita la 22,65 km. Clopotnita din Lazarea se afla la intersectia strazilor Clopotnita (Csengettyu) si drumul national DN12.

Comentarii

  • Au inghetat pana si imaginile. La plimbare pe malul Oltului am descoperit lacul inghetat, ca si interesul pentru acea pasarela spre foisor.
  • Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Foarte interesant locul si ansamblul bailor.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Interesante piramide.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.
  • Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.
  • Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Magherus la 0,43 km, Toplita la 0,74 km, Luncani la 0,75 km, Zencani la 1,64 km, Zapodea la 2,19 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.