Poze: Stanca Minunata - Muntii Gurghiului

64061634800
48061686401
64061694802
64061704803
64061714804
64061724805
48061746406
64061754807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 24 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Gurghiului
31.08.2009. Copyright © 2009 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiului
Varful Amza (Amiaza) - Muntii Gurghiului (06.06.2011 - 8 poze) la 2,27 km
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita
Piatra Mesei Carta - Muntii Harghita (11.05.2013 - 23 poze) la 11,53 km
Cascada Csorgoko - Muntii Harghita
Cascada Csorgoko - Muntii Harghita (24.09.2012 - 16 poze) la 12,79 km
Pestera Sugau, Galeria fosila nr. 2
Pestera Sugau, Galeria fosila nr. 2 (08.07.2007 - 15 poze) la 15,89 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu (05.06.2006 - 60 poze) la 15,89 km
Pestera Sugau se afla la baza vestica a Muntelui Piatra Sipos 1566 m, la altitudinea de 1064 m. Complexul endocarstic se compune din patru nivele de galerii, cu o dezvoltare totala de 1021 m si o denivelare de -60 m.
Cabana speo Sugo - Muntii Giurgeu
Cabana speo Sugo - Muntii Giurgeu (05.06.2006 - 12 poze) la 15,89 km
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu (28.09.2003 - 21 poze) la 15,89 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Harghita-Madaras la 15,97 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.
Via ferrata iarna - Varful Seii la 15,98 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 23,54 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Stanca Minunata la 0 km
De pe Stanca Minunata (1529 m) avem o priveliste minunata asupra Muntiilor Giurgeu, Depresiunii Giurgeului si Hasmasu Mare. Putem ajunge aici pornind de la Pasul Liban, urmand marcajul banda albastra, pana la poiana dintre Stanca Tiganilor si Stanca Minunata.
Piatra Tabulata la 22,32 km. Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta.
Biserica catolica Sfantul Stefan la 27,47 km. Prima biserica a localitatii Nadejdea, o capela romano-catolica, a fost construita in 1514, din donatia familiei Bernáld.
Varsag la 13,72 km. Varsag
Pestera cu Gheata la 41,32 km. Pestera cu Gheata din Borsec este situata in zona Gatul Chibei, si face parte din zona carstica Dealul Scaunul Rotund.
Biserica Soimeni la 34,82 km. Satul Soimeni, component al comunei Pauleni-Ciuc, este accesibil pe drumuri asfaltate, atat dinspre vest, dinspre centrul de comuna, cat si dinspre sud-vest, dinspre Miercurea Ciuc.

Comentarii

  • Pe canicula am preferat urcusul cu aer conditionat, 4x4 si muzica in surdina. Drum accesibil si dinspre Caraclau spre stalpii metalici de energie electrica.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Denumirea gresita a localitatii Dofteana a aparut din cauza unei greseli de dactilografiere. Am corectat descrierea.
  • Foarte spectaculos loc. Multumesc.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
  • Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Intr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Liban la 6,25 km, Senetea la 7,82 km, Suseni la 8,84 km, Ciumani la 9,27 km, Sicasau la 9,62 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.