Poze atractii turistice din apropiere
Pestera Sugo - Muntii Giurgeu (05.06.2006 - 60 poze) la 17,08 km
Pestera Sugau se afla la baza vestica a Muntelui Piatra Sipos 1566 m, la altitudinea de 1064 m. Complexul endocarstic se compune din patru nivele de galerii, cu o dezvoltare totala de 1021 m si o denivelare de -60 m.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Harghita-Madaras la 17,51 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.
Via ferrata iarna - Varful Seii la 17,52 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.
Varful Prisca - Muntii Giurgeu la 23,46 km
In cazul in care dorim sa ajungem pe varful Prisca, care se inalta deasupra orasului Gheorgheni, respectiv comuna Lazarea, pornim din valea paraului Ghidut. Drumul nostru trece pe langa ruinele unei cladiri numite Casa Alba.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Varful Amiaza la 0 km
Varful Amza nu este foarte spectaculos, gasim insa aici cateva stanci interesante, si putin mai jos de varf un punct de belvedere cu o frumoasa priveliste.
Pe malul lacului la 48,36 km. Pe malul lacului - Bezidu Nou
Turn de observatie la 39,64 km.
Cel mai inalt punct al dealurilor dintre Feernic si Tarnava Mare este Varful Aramei, avand 932 m.
Biserica catolica Calugareni la 46,01 km. Biserica catolica Calugareni
Casa de studii a piaristilor la 36,19 km. Casa de studii a piaristilor este coordonata de preoti-profesori calugari ai Ordinului Piaristilor, a caror misiune este educarea tineretului.
Varful Zespezel la 43,83 km. Varful Zespezel se situeaza in Muntii Gurghiului si are 1279 m altitudine.
Comentarii
Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.Foarte interesanta locatia, super idee. Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.Foarte spectaculos loc. Multumesc.Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.In pe, out picture. Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.Relativ frumoasa vreme, mersi. Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.Found it in a short trip on New Year's Day.Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.