Poze: Cavitatile din Budvar - Odorheiu Secuiesc

65034104350
65034144351
65034164352
65034194353
65034234354
43534336505
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 6 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Harghita
05.03.2004. Copyright © 2004 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Piatra Tarcii
Piatra Tarcii (03.05.2009 - 10 poze) la 6,03 km
Cavitatile de langa Cadiseni
Cavitatile de langa Cadiseni (12.12.2003 - 5 poze) la 6,45 km
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita)
Cavitatile de langa Satu Mare (Harghita) (13.03.2004 - 9 poze) la 9,75 km
Lacul Rák - Porumbenii Mari
Lacul Rák - Porumbenii Mari (18.05.2009 - 15 poze) la 10,49 km
Lacul Rák (Rac) este situat la 2 km nord de Porumbenii Mari, la altitudinea de 600 m. Circumferinta lacului este de 800 m, lungimea 250 m, latimea 150 m, adancimea este de maximum 7 m, iar suprafata lacului este de 28000 m2, 10 ha cu terenurile aferente.
Pasul Calonda
Pasul Calonda (21.05.2006 - 16 poze) la 15,05 km
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund (05.11.2007 - 6 poze) la 18,06 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Surducul Varghisului
Surducul Varghisului (01.05.2004 - 15 poze) la 22,3 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Belvedere Inima lui Isus, Lupeni la 11,05 km
Prin noroi spre varful dealului Gordon, deasupra comunei Lupeni, intr-o dupa-amiaza invaluita in ceata, la sfarsitul lunii februarie. Destinatia este punctul de belvedere Inima lui Iisus, poreclit si ca Pléhkrisztus (Isus din tabla).
Cheile Varghisului iarna la 22,49 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Via ferrata Harghita-Madaras la 28,62 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Mausoleul si cimitirul eroilor la 1,26 km
Mausoleul si cimitirul eroilor din Odorheiu Secuiesc a fost construit in anul 1929, pe dealul Cuvar. In fata mausoleului sunt 8 morminte ale ostasilor romani, din primul razboi mondial, iar in spate sunt 35 de morminte ale ostasilor din cel de al doilea razboi mondial.
Conacul Bialis la 47,32 km. Conacul Bialis a fost construit in jurul anului 1800, se afla in satul Mihaileni la numarul 254 A.
Izvorul Fingo la 39,65 km. Izvorul Fingo - Batanii Mici
Biserica catolica la 45,15 km. Barzava apartine comunei Frumoasa, se afla intre Nicolesti si Delnita, la o altitudine dintre 770 m intre dealurile Ciceu si Campul Mare.
Cariera de nisip si pietris la 44,45 km. Cariera de nisip si pietris intre Garciu si Frumoasa, de dimensiuni considerabile, langa poligonul de tir din Frumoasa.
Biserica unitariana la 17,37 km. Craciunel se intinde in valea paraului Homorodul Mic, la o distanta de 1 km spre nord de centrul comunei, Ocland, la o altitudine de circa 530 metri.

Comentarii

  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Nu puteam s-o ratez :). Acum cativa ani am vazut o foarte frumoasa expozitie cu pictura lui Munkacs Mihaly in acest castel (acum muzeu).
  • Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.
  • O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • Scriitorul Orbán Balázs, cel care a cutreierat fiecare localitate, ruina si raritate naturala din Secuime, foloseste forma Rabsonné. Deasemenea si poetul Áprily Lajos.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.
  • We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Pentru a gasi usor lacul, venind, invers decat cum este descris traseul in prezentarea obiectivului, recomandam accesarea link-ului recomandat. Unde veti gasi si o harta a traseului.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • De fiecare data cand trec prin preajma locului, opresc, vizitez acest monument foarte frumos si admir peisajul ce mi se deschide in fata ochilor intr-un tur de 360 de grade. Astept sa se deschida si biserica din vale, din apropierea monumentului sa o pot vizita.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Hoghia la 2,03 km, Odorheiu Secuiesc la 2,11 km, Feliceni la 2,33 km, Taureni la 2,94 km, Forteni la 3,08 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.