Poze: Salina Praid

65051334350
65051344351
65051394352
65051424353
65051434354
65051494355
65051504356
65051514357
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Excursii - Muntii Harghita
31.07.2004. Copyright © 2004 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Muntele de sare Praid
Muntele de sare Praid (28.08.2012 - 24 poze) la 0 km
Piatra Siclodului - Muntii Gurghiului
Piatra Siclodului - Muntii Gurghiului (07.06.2011 - 8 poze) la 4,51 km
Stanca Kisfenyos - Muntii Gurghiului
Stanca Kisfenyos - Muntii Gurghiului (27.09.2014 - 8 poze) la 5,14 km
Piatra Pacurarului - Muntii Gurghiului
Piatra Pacurarului - Muntii Gurghiului (08.06.2011 - 8 poze) la 7,79 km
Piatra cu Gaura - Corund
Piatra cu Gaura - Corund (05.11.2007 - 6 poze) la 12,38 km
Piatra cu Gaura se afla langa Corund, intr-o poiana, langa patru morminte. In mijlocul blocului de conglomerat putem vedea o gaura circulara, chiar o forma de inima.
Valea Isuica - Varful Becheci
Valea Isuica - Varful Becheci (15.08.2010 - 12 poze) la 14,48 km
Pasul Calonda
Pasul Calonda (21.05.2006 - 16 poze) la 15,53 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Parada baloanelor cu aer cald 2015 - Campu Cetatii la 16,57 km
In acest an, la Campu Cetatii, a fost organizata a zecea oara parada baloanelor cu aer cald. Din pacate, vremea a fost favorabila zborului doar sambata dimineata si seara.
Belvedere Inima lui Isus, Lupeni la 19,56 km
Prin noroi spre varful dealului Gordon, deasupra comunei Lupeni, intr-o dupa-amiaza invaluita in ceata, la sfarsitul lunii februarie. Destinatia este punctul de belvedere Inima lui Iisus, poreclit si ca Pléhkrisztus (Isus din tabla).
Via ferrata Harghita-Madaras la 35,43 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Muntele de sare la 0,02 km
Muntele de sare - Praid
Conacul Ugron la 31,29 km. Lucrarile de restaurare si reabilitare a conacului Ugron au fost incepute in octombrie 2021, si finalizate in 2024.
Izvorul Maria la 46,56 km. Izvorul Maria se afla sub versantul nordvestic al varfului Gretes, in partea de sud a localitatii Izvoru Muresului, la numai 300 m distanta de la parcarea fostului restaurant Veverita, spre sud-est.
Observatorul Cuibul de Vultur la 2,18 km. Observatorul Cuibul de Vultur - Ocna de Jos
Piatra Moritz la 8,65 km. Piatra Moritz este un punct de belvedere, situat la nord-est de Corund, cu vedere asupra comunei Corund, a celor doua nivele ale platoului vulcanic si muntele Firtus.
Gara Gheorgheni la 40,06 km. Gara Gheorgheni

Comentarii

  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • In pe, out picture.
  • In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Frumoasa biserica.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.
  • Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.
  • Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.
  • Pestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.
  • In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.
  • N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Praid la 1,4 km, Ocna de Jos la 1,89 km, Ocna de Sus la 3 km, Iliesi la 4,65 km, Atia la 6,13 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.