Poze: Piatra Bufnitei din Harghita Bai - Muntii Harghita

64069744800
48069786401
64069804802
64069814803
48069836404
64069844805
64069854806
64069864807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 12 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Harghita
05.10.2009. Copyright © 2009 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 67 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Ciupercile de piatra de pe platoul Harghita Ciceu
Ciupercile de piatra de pe platoul Harghita Ciceu (05.10.2009 - 12 poze) la 1,53 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra. Locul prezinta o panorama deosebita spre valea paraului Varghis, respectiv creasta Mihaihovos - Muntele Ascutit.
Harghita-Bai - Muntii Harghita
Harghita-Bai - Muntii Harghita (15.01.2006 - 15 poze) la 1,65 km
Stancile Malnavesz
Stancile Malnavesz (11.07.2009 - 18 poze) la 3,1 km
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit
Varful Harghita Siculeni si Coltul Tesit (14.06.2009 - 10 poze) la 3,18 km
Stanca Kossuth - Muntii Harghita
Stanca Kossuth - Muntii Harghita (18.02.2006 - 6 poze) la 3,26 km
Harghita Racu - Muntii Harghita
Harghita Racu - Muntii Harghita (08.04.2008 - 12 poze) la 5,63 km
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita
Piatra Tabulata Siculeni - Muntii Harghita (07.06.2014 - 16 poze) la 5,85 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Harghita-Madaras la 8,29 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 11,82 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 17,39 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Cetatea Bufnitei la 0,04 km
Cetatea Bufnitei - Harghita Bai
Cascada Paraului Saritor la 6,45 km. Micul platou format sub varful Harghita Madaras, format aici in timpul activitatii vulcanice confera locului un aspect in trepte.
Drumul Targului Delnita la 15,03 km. Acum 4-500 de ani, locuitorii Ciucului de Sus tineau targuri regulate in locul numit Poarta Targului, care se afla la nord de biserica romano-catolica Sfantul Ioan Botezatorul din Delnita, in punctul culminant al drumului de exploatare Drumul Targului.
Masa Uriasilor la 19,23 km. Masa Uriasilor este un bloc de piatra de marime mare, si care are o forma interesanta, care se aseamana cu o masa uriasa.
Izvorul de apa minerala Bradul Rotund la 12,48 km. Izvorul de apa minerala Bradul Rotund - Minele Lueta
Casa Memoriala Armeneasca la 19,07 km. Cladirile din centrul satului Frumoasa, impreuna cu Casa Memoriala Armeneasca, alcatuiesc un mic complex urban coerent.

Comentarii

  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • Interesante piramide.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.
  • Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.
  • Am depus aici GeoKret si Eskimo's Friend The Birdie TB.
  • In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Found it in a short trip on New Year's Day.
  • Dupa ce am coborat de la Stancile Turnuri am urcat pe Stanca Soimilor. Panorama te compenseaza pentru oboseala depusa la urcare.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Harghita-Bai la 1,75 km, Vlahita la 8,49 km, Capalnita la 8,62 km, Ciba la 9,92 km, Ciaracio la 10,35 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.