Poze atractii turistice din apropiere
Ciupercile de piatra de pe platoul Harghita Ciceu (05.10.2009 - 12 poze) la 5,04 km
Pe partea vestica a platoului Harghita-Ciceu gasim niste formatiuni interesante de stanca, care sunt asemanatoare unor ciuperci uriase de piatra. Locul prezinta o panorama deosebita spre valea paraului Varghis, respectiv creasta Mihaihovos - Muntele Ascutit.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata iarna - Varful Seii la 8,82 km
Daca am retinut bine, aceasta este deja a sasea oara cand urc pe traseul de via ferrata amenajat pe stancile varfului Seii, in apropiere de Harghita Madaras. Desi prognoza meteo anunta vreme frumoasa, peisajul este acoperit de un cer innorat.
Via ferrata Harghita-Madaras la 8,84 km
Filmare de amator pe Harghita Madaras, tinand o camera sport in mana in masina, si pe casca pe traseul escaladat. Am urcat pentru prima data in viata pe un traseu de via ferrata pe Stanca Seii, aproape de statiunea de schi Harghita Madaras. Am fost captivat imediat de aceasta activitate.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 10,84 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra Tabulata la 0 km
Piatra Tabulata de langa Siculeni este o formatiune stancoasa interesanta, dar putin cunoscuta. De langa stanca avem o priveliste frumoasa asupra Ciucului de Mijloc si Superior.
Spre Piatra Mesei la 12,95 km. Spre Piatra Mesei, Carta
Izvorul Lobogo la 17,58 km.
Izvorul de apa minerala Lobogo este izvorul cel mai popular si cel mai cunoscut al statiunii Baile Homorod.
Inima fagului la 36,51 km.
Deasupra vaii paraului Pastravului, aproape de izvorul cu apa minerala, gasim mai multi fagi.
Capela catolica Band la 30,15 km.
La gura paraului Band, afluent de stanga al Vaii Reci, nu departe de varsarea acesteia in Trotus, se afla un grup de case ce formeaza catunul Band al Satului Valea Rece.
Muntele Observatorul la 13,96 km. Muntele Observatorul
Comentarii
Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.Lucrarile de restaurare au fost desfasurate de catre fundatia Mihai Eminescu Trust din Sighisoara, in colaborare cu consiliul local si asociatia composesorala din Plaiesii de Jos, respectiv voluntari locali, cu sprijinul financiar Horizon Foundation. In caz ca mai ajungeti in zona, de la izvorul Feherko porneste poteca Tomlohozo, pe care se poate ajunge pe creasta principala a muntilor Ciucului, aproape de varful Ciutacos.Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.O plimbare prin parc in drum spre casa.A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.Faina catarare.IDin scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.