Poze: Poiana Alba - Muntii Hasmas

65064114350
65064144351
65064164352
65064184353
65064194354
65064204355
Pagina nr. 1, pozele: 1-6, 6 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Hasmas
01.05.2005. Copyright © 2005 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Hasmasu Mare - Muntii Hasmas
Hasmasu Mare - Muntii Hasmas (15.06.2004 - 12 poze) la 0,07 km
Poiana Alba, Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas
Poiana Alba, Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas (19.11.2011 - 17 poze) la 0,71 km
Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas
Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas (18.05.2005 - 9 poze) la 0,71 km
Avenul Telecul Mare 1152/3 - Muntii Hasmas
Avenul Telecul Mare 1152/3 - Muntii Hasmas (27.11.2014 - 12 poze) la 1,02 km
Avenul din Telecul Mare se afla la nord - nord-est de varful Telecul Mare, intr-o padure de brazi, la altitudinea de 1600 m. Pestera are o lungime totala de 57 m, si o adancime de -40 m.
Batca Mica - Muntii Hasmas
Batca Mica - Muntii Hasmas (05.04.2005 - 15 poze) la 1,26 km
Canionul Paraului Sec - Muntii Hasmas
Canionul Paraului Sec - Muntii Hasmas (23.09.2007 - 9 poze) la 1,54 km
Hasmasul Negru - Muntii Hasmas
Hasmasul Negru - Muntii Hasmas (23.09.2007 - 27 poze) la 2,11 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 8,01 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 8,04 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 11,81 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Poiana Alba la 0 km
Poiana Alba
Baile Jigodin la 44,81 km. La Baile Jigodin functioneaza o baie calda cu 53 vane si cu un bazin acoperit, o sauna, si doua bazine in aer liber.
Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc la 40,01 km. Liceul Marton Aron Miercurea Ciuc
Lacul de baraj Frumoasa la 31,88 km. Lacul de baraj Frumoasa
Biserica armeneasca la 14,71 km. Biserica armeneasca - Gheorgheni
Manastirea Pestera la 49,03 km. Infiintata in anul 1993 ca schit de calugari si ridicata in anul 2002 la rang de manastire, asezamantul monahic de la Garcina este actualmente manastire de maici.

Comentarii

  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • Localitatea Piatra Soimului se afla in judetul Neamt, nu in Covasna.
  • Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.
  • Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.
  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • 1 Inghiti sec, saluti politicos, si intri. Sper ca ai obrazul destul de gros, pentru ca s-ar putea sa primesti niste palme.
  • Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.
  • Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.
  • Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.
  • Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.
  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Pe o vreme de toamna ca in basme, intr-un peisaj reconfortant, am ajuns la varful si monumentul Biliboc. Merita urcusul.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Trei Fantani la 4,17 km, Covacipeter la 5,63 km, Lacu Rosu la 7,38 km, Balan la 7,96 km, Huisurez la 8,97 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.