Poze: Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas

64000384800
64000404801
64000414802
64000424803
64000474804
64000514805
64000534806
64000554807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 9 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Hasmas
18.05.2005. Copyright © 2005 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 75 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Poiana Alba, Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas
Poiana Alba, Piatra Potcoavei - Muntii Hasmas (19.11.2011 - 17 poze) la 0 km
Poiana Alba - Muntii Hasmas
Poiana Alba - Muntii Hasmas (01.05.2005 - 6 poze) la 0,71 km
Hasmasu Mare - Muntii Hasmas
Hasmasu Mare - Muntii Hasmas (15.06.2004 - 12 poze) la 0,78 km
Canionul Paraului Sec - Muntii Hasmas
Canionul Paraului Sec - Muntii Hasmas (23.09.2007 - 9 poze) la 1,6 km
Avenul Telecul Mare 1152/3 - Muntii Hasmas
Avenul Telecul Mare 1152/3 - Muntii Hasmas (27.11.2014 - 12 poze) la 1,62 km
Avenul din Telecul Mare se afla la nord - nord-est de varful Telecul Mare, intr-o padure de brazi, la altitudinea de 1600 m. Pestera are o lungime totala de 57 m, si o adancime de -40 m.
Hasmasul Negru - Muntii Hasmas
Hasmasul Negru - Muntii Hasmas (23.09.2007 - 27 poze) la 1,86 km
Batca Mica - Muntii Hasmas
Batca Mica - Muntii Hasmas (05.04.2005 - 15 poze) la 1,89 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 7,32 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 7,34 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Via ferrata Astragalus iarna - Piatra Glodului, Munticelu la 11,24 km
Pe site-ul oficial Cheile Sugaului a fost publicata informatia despre noul traseu de tip via ferrata, denumit Astragalus. Aria protejata Natura 2000 Cheile Sugaului - Munticelu se afla in judetul Neamt, la granita cu judetul Harghita.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra Potcoavei la 0 km
Piatra Potcoavei
Valea paraului Oroci la 39,45 km. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Pasul Ghimes la 31 km. Zona Ghimesului incepe de la Pasul Ghimes, de sub varful Viscol.
Lacul Suta la 42,05 km. Lacul Suta este un lac artificial, creat pe paraul Fitod, langa Miercurea Ciuc.
Izvorul Borcut la 44 km. In jurul localitatii Borca abunda apele minerale, cea mai renumita fiind Borcut, care se afla la confluenta paraului Sabaseni cu Borca.
Piatra Ghilcos la 5,71 km. Piatra Ucigasul, Muntii Hasmas

Comentarii

  • Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • E Harghita 40 GeoKret.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • Am depus geokretul geokopacz03.
  • Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Iata coordonatele intersectiei despre care e vorba in comentariul anterior. Le-am trimis si sub forma unui punct auxiliar, dar poate n-au ajuns.
  • Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Am ajuns in acest loc, am vizitat cetatea. Pacat ca nu este pusa in evidenta.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • Si daca ursul nu doarme, iar tu tocmai explorezi pestera din Piatra Zimbrului din apropiere? Si te intalnesti in incinta pesterii sus-mentionate, fata in fata cu ursul, ce faci?
  • Fiind un impatimit de ski, am vazut crescand statiunea - tubbingul, patinoarul, Balu Park. Toate investitiile s-au facut in detrimentul padurii de conifere.
  • Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Catarat si cache la sfarsitul saptamanii.I
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Chiar acolo sunt mai multe copaci rupte in doua, Istvan.
  • Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .
  • How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Descrierea traseului prin Cheile Tisitei (circuitul inchizandu-se cu ascensiunea pe Tisaru Mare), cuprinzand numeroase fotografii, poate fi citita pe Munte si Flori. muntesiflori-cheile-tisitei.
  • Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Trei Fantani la 4,54 km, Covacipeter la 5,53 km, Lacu Rosu la 6,69 km, Balan la 8,66 km, Huisurez la 9,03 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.