Poze: Avenul Licas - Muntii Hasmas

64044854800
64044864801
64044884802
64044894803
64044904804
64044934805
64044974806
64045094807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 24 poze in total. >>>
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere de pasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675 m. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund. Avenul Licas s-a format in calcare dolomitice.

Putul cu diametrul de 8 m de la intrare are o adancime de 37,5 m, si are la fund un dop de zapada, gheata si busteni. Avenul continua si sub acest dop de gheata, cu o galerie puternic descendenta, cu blocuri si scurgeri parietale.

In aceasta galerie se poate patrunde doar la sfarsitul verii. Avenul se inchide la adancimea de -51 m. La nivelul dopului de gheata temperatura este in jur de 0 grade C.
[ En ] - [ Hu ] - Pesteri - Muntii Hasmas
09.05.2009. Copyright © 2009 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Suhardul Mic
Suhardul Mic (28.05.2005 - 18 poze) la 4,73 km
Gradina Zanelor vara - Cheile Bicazului
Gradina Zanelor vara - Cheile Bicazului (20.08.2011 - 10 poze) la 4,88 km
Gradina Zanelor iarna - Cheile Bicazului
Gradina Zanelor iarna - Cheile Bicazului (08.01.2010 - 24 poze) la 4,88 km
Avenul-pestera Peter baci si Pestera Peter baci
Avenul-pestera Peter baci si Pestera Peter baci (14.07.2007 - 22 poze) la 5,63 km
Varful Bardos - Cheile Bicazului
Varful Bardos - Cheile Bicazului (24.05.2014 - 12 poze) la 5,71 km
Cascadele Laposului - Cheile Bicazului
Cascadele Laposului - Cheile Bicazului (22.06.2014 - 16 poze) la 6,05 km
Cheile Laposului
Cheile Laposului (05.07.2004 - 14 poze) la 6,05 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 4,8 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 4,8 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Cascadele de pe paraul Lapos - Cheile Bicazului la 6,05 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Avenul Licas la 0 km
Avenul Licas se deschide pe varful Muntelui Licas, in apropiere de pasul Pangarati, respectiv statiunea Lacul Rosu, la altitudinea de 1675 m. Legendarul aven este considerat de localnici un put fara fund.
Manastirea Ceahlau la 23,4 km. Manastirea Ceahlau poarta hramurile Schimbarea la Fata si Sfantul Voievod Stefan cel Mare.
Piatra Lacramata la 22,87 km. Poteca din Curmatura Picioru Schiop, spre cabana Dochia, trece pe langa Piatra Lacramata, un martor tacut al vanturilor de pe munte.
Pestera Cuviosului Chiriac la 41,52 km. Pestera Cuviosului Chiriac este un obiectiv superb, care se afla pe terenul manastirii Bisericani.
Pasul Rez la 12,83 km. Pasul Rez (in limba maghiara Rez-nyaka) este un important nod turistic, care se afla la nord-est de Ditrau, respectiv sud-vest de Pasul Tengheler.
Via ferrata Pericolul Caprei la 41,63 km. Pericolul Caprei este primul traseu de via ferrata din Secuime.

Comentarii

  • Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o.
  • Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.
  • Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.
  • Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.
  • Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.
  • Harabeck si Iris (UC Team).
  • Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.
  • Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.
  • Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Varful Fratele este una din cele mai frumoase locuri din judetul Harghita.
  • Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Locurile sunt superbe si merita vazute. Excursia cu prietenii mei i3senii a continuat si am ajuns si in acest loc mirific.
  • Noi suntem, noi suntem, am venit sa-i prezentam omagiile contelui de Trascau in cetatea ridicata la Coltesti.Bun amplasament, uite ce panorama frumoasa aveti spre Piatra Secuiului.
  • We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.
  • De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.
  • Am reusit sa gasim date despre cetate, pe care le vom publica in curand. Mentionam doar ca este vorba despre urmele unor lucrari genistice de la sfarsitul secolului XVIII.
  • Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • N-a fost sa fie. Mergea o bere de pe teava la final de traseu (Muntele Rosu-Gropsoarele-Zaganu-Saua Chirusca-Saua Tigailor-Varful Ciucas-Cabana Ciucas-Cabana Muntele Rosu).
  • Am fost la acest POI.
  • In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.
  • Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.
  • Sorry, ai dreptate, nu m-am gindit.
  • In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.
  • In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Lacu Rosu la 5,16 km, Barnadu la 7,17 km, Hagota la 7,75 km, Recea la 9,83 km, Covacipeter la 9,95 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.