Videoclipuri cu locatii din apropiere
Brazi uriasi - Pasul Ilia, Ghimes la 7,35 km
Una dintre atractiile mai putin cunoscute din zona Ghimes sunt cele doua exemplare gigantice de brad obisnuit. Inaltimea lor este de 42 de metri, cu un diametru de 110 cm, respectiv 130 cm la inaltimea pieptului, iar varsta estimata este de 200-250 de ani.
Via ferrata Wild Ferenc - Suhardul Mic la 12,95 km
In timp ce prima data am parcurs noul traseu de via ferrata in mare parte in intuneric, de data aceasta am reusit sa-l parcurg ziua. Cu toate acestea, am ratat cu cateva minute apusul.
Traseul memorial Wild Ferenc - Suhardul Mic la 12,97 km
In ultimele zile, aceasta stire a fost prezenta pe toate canalele media, in sfarsit a fost finalizat si inaugurat noul traseu de tip via ferrata din peretele de sud-vest a Suhardului Mic. Noul traseu poarta numele de Traseul Memorial Wild Ferenc, in onoarea fostului salvator montan, scriitor de specialitate, si unul dintre fondatorii asociatiei Salvamont Gheorgheni.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Biserica catolica la 34,17 km.
Biserica catolica - Toplita-Ciuc
Biserica Preasfanta Inima a lui Isus la 28,82 km.
Biserica romano-catolica cu hramul Preasfanta Inima a lui Isus (biserica romano-catolica noua, biserica mare) este cea mare si mai noua dintre cele doua biserici catolice din Ditrau.
Pietrele Rosii la 33,54 km.
Pietrele Rosii - Tulghes
Politele Bardosului la 14,38 km. Politele Bardosului - Cheile Bicazului
Polita cu Arinis la 32,15 km.
Polita cu Arinis - Masivul Ceahlau
Comentarii
De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.Sandru Mare cu cei 1640 m este al 2-lea ca inaltime din Muntii Nemira ai Carpatilor orientali, fiind intrecut de Nemira Mare- 1649. Este primul ca punct de belvedere si ca accesari.Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.Dupa un efort sustinut am ajuns si la cetate, dupa ce am vizitat Manastirea Colt. La fel ca toate celelalte cetati si aceasta este in uitare si neamenajata.Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.Interesante piramide.Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.ISe poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.Frumoasa biserica.Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. Am reusit sa ajung la cetate dupa ceva peripetii, cu aceiasi caini cred. Sunt a unui localnic ce are casa undeva mai in vale si sunt foarte furiosi si neprietenosi.Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.