Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Corcoaia - Gorj la 11,56 km
Cheile Corcoaia reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Valea Cernei. Poate fi accesata cu masina, se afla la 43 km distanta de Baile Herculane, dintre care aproximativ 17 km drum de pietris. Partea spectaculoasa a cheilor are o lungime relativ scurta, de aproximativ 300 m.
Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 44,3 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi. In 1874 existau inca cincizeci de astfel de mori in localitatea Eftimie Murgu.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Lacul Gales la 44,32 km.
Lacul Gales este cel mai frumos lac din bazinul Galesul, asezat pe o treapta suspendata langa varful Valea Rea.
Saua Custurii la 42,18 km.
Saua Custurii
Lacul Valea Mare la 18,55 km. Lacul Valea Mare - Motru Sec
Lacul Campu lui Neag la 44,53 km. Lacul Campu lui Neag
Pestera Epuran la 24,68 km. Pestera Epuran
Comentarii
Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.N-a fost chiar park and grab caci n-am intrat cu masina pe aleea ce duce la cimitir. Am lasat-o in parcarea de la sosea langa containerul mai mult decat plin cu gunoi de acolo.Harabeck si Iris (UC Team). In Travel bug.Am depus geokretul geokopacz03.Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.Searched and founded. Lucky with my children.E vorba de versantul opus intrarii in tunel, adica cel aflat in spatele stalpului cu marcaj din a 2-a imagine. Nu e tumulus pentru ca ar atrage atentia, nici de o groapa acoperita cu pietre pentru ca eu insumi sunt satul de scormonit printre pietre dupa geocache-uri.Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.Am lasat un fluier rosu si un micro sd card de 512 mb cu harta romaniei 3d free de pe openmaps preinstalata. Asa ca cine nu are sa-i foloseasca.Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.O plimbare prin parc in drum spre casa.Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.Desi nu deschide orizonturi, este un obiectiv la fel de fotografiat ca varfurile de munte. Se aseamana cu Babele din Bucegi, dar parca ar fi zidita de un mester iscusit.