Atractii turistice din apropiere
Cheile Ardeului la 0,49 km
Pe o lungime mai mica de 4 km paraul Ardeului, apartinand bazinului Geoagiului, formeaza chei epigenetice adancite in calcare jurasice pe care le strapunge transversal in raport cu directia de orientare a acestora de la vest la est.
Calcarele de la Valea Mica la 11,53 km
Calcarele de la Valea Mica sunt o rezervatie geologica constituita din doua blocuri calcaroase sub forma a doi piloni masivi, cu inaltimi de 30 m si 16 m, ce domina majestuos depozitele de flis intens erodate.
Piatra Bulbuci la 12,91 km
Piatra Bulbuci este o rezervatie geologica si geomorfologica, constituita dintr-un bloc masiv de calcar cu aspect de turn de cetate, inalt de 78 m.
Cheile Ampoitei la 22,67 km
Paraul Ampoitei izvoreste din Muntii Trascau, pe care ii strabate transversal pe directia nord-vest - sud-est pana mai jos de satul Lunca Ampoitei.
Piatra Corbului la 25,42 km
Piatra Corbului este o rezervatie geologica constituita dintr-un bloc calcaros cu orbitoline de importanta stiintifica, dar si cu aspect original in peisaj.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Crivadiei la 64,17 km
Cheile Crivadiei se afla in apropierea satului Crivadia, care apartine de comuna Banita. Accesul este dificil, cheile se parcurg prin albia paraului, in apa care ajunge pana la solduri in cea mai ingusta parte.
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 66,24 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Bolii - Banita la 66,3 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 66,53 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici.
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 71,77 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului.
Alte locuri
Cascada Bovska Skaklya Cheile Iskar 334.07 km away
Cascada Bovska Skaklya se afla aproape de orasul Svoge, in Bulgaria. Este o cadere de apa a raului Zaselska, iar despre inaltimea ei am gasit mai multe informatii pe internet (120 m, 85 m).
Pietrele Doamnei Muntii Rarau 242.09 km away
Pietrele doamnei sunt inima, mintea, si sufletul. Primele doua ajuta la cunoasterea lumii doar in posesia cunostintelor (sunt accesibile cu echipament de escalada), deoarece emotiile si gandurile (cele doua turnuri de stanca) ascund realitatea (privelistea).
Via ferrata Schulter Anstieg Hoher Dachstein 742.96 km away
Pe varful Hoher Dachstein se poate urca pe doua trasee de via ferrata. Randkluft este un traseu mai scurt, dar poate fi accesat doar peste un ghetar plin cu fisuri.
Cetatea Poenari Cheile Argesului 138.64 km away
Cetatea Poenari se afla pe versantul sudic al Muntilor Fagaras, pe partea vestica a drumului Transfagarasean, in valea Argesului, la aproximativ 4 km de barajul lacului Vidraru. La cetate, construita pe varful unui munte, se ajunge pe trepte de beton.
Podul lui Dumnezeu (Bozhite mostove, Bozhi Most) Vratsa 304.35 km away
Cine a fost vreodata in Bulgaria poate cunoaste pestera Prohodna, cunoscuta sub numele de Ochii lui Dumnezeu, pestera Devetashka, iluminata de cele sapte ferestre de pe tavan, si poate a vazut deja Podurile minunate de piatra din muntii Rodopi. Dar mai exista inca un pod natural de piatra, spectaculos in aceasta tara, Podul lui Dumnezeu.