Poze atractii turistice din apropiere
Pestera Bolii - Banita (13.09.2015 - 20 poze) la 21,35 km
Galeria principala a pesterii are o lungime de aproximativ 460 m. Portalul de intrare are o inaltime de 10 m, si o latime de 20 m la baza.
Cheile Banitei - Banita (13.09.2015 - 16 poze) la 21,62 km
Cheile de aproximativ 250 m lungime sunt cu adevarat spectaculoase, sunt asemanatoare cu Cheile Corcoaia. Se presupune ca s-au format prin colapsul tavanului unei galerii de pestera, iar formele spectaculoase de carst se datoreaza eroziunii in calcar.
Pestera Muierii - Muntii Parang (01.12.2003 - 11 poze) la 23,5 km
Pestera Muierii se afla la poalele sudice ale Muntilor Parang, pe teritoriul localitatii Baia de Fier din judetul Gorj. Pe stancile de deasupra pesterii si pe partea opusa a drumului sunt amenajate numeroase trasee de escalada.
Podul natural de piatra de la cariera Banita (13.09.2015 - 12 poze) la 24,64 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Pestera Bolii - Banita la 21,35 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 21,62 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici. Deoarece toata lumea povestea despre acest loc, aparea pana si in reclame, planuiam si eu sa ajung aici, de ani de zile.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Parangul Mare la 0,11 km
Parangul Mare este cel mai inalt varf al Muntilor Parang. Avand inaltimea de 2519 m, este al treilea cel mai inalt varf din Romania, dupa varful Moldoveanu de 2544 m si varful Negoiu de 2535 m.
La Politi la 5,06 km. La Politi - Valea Gauri
Iezerul Latoritei la 12,99 km. Iezerul Latoritei
Varful Dengheru la 10,6 km. Varful Dengheru
Lacul Mandra la 0,63 km.
Lacul Mandra se afla la est - nordest de varful Parangul Mare, are o suprafata de 1,12 hectare.
Piatra Crinului la 6,74 km.
Aici se ajunge din Petrosani, cu masina pana la statia de telescaun Parang, apoi se urca cu telescaunul si de acolo se merge pe jos spre Varful Parangul Mic.
Comentarii
Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.IIntr-o zi cu ploaie am fost sus si pe Tampa. Oricat de intunecat si neprietenos era vremea, peisajul m-a recompensat.Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.De aceasta data am abordat urcarea pe drumul nou amenajat fata de alta data cand am urcat cu un autobuz ce gafaia din toate bujiile si pocneau toate pistoanele. Chiar daca efortul a fost sustinut, a meritat.Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.In drum spre Piatra Mesei, am vizitat piscina aflata in paragina, si cele doua izvoare cu apa minerala de la Baile Madicea. Cele doua izvoare sunt foarte interesante, deoarece au fost captate de sub nivelul paraului, si trecute prin apa paraului intr-un inel de beton.nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.