Poze atractii turistice din apropiere
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Dino Parc Rasnov la 23,67 km
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mica la 25,51 km
In ultimele zile a nins, astfel incat am escaladat cele doua trasee de via ferrata din Cheile Rasnovului in conditii de iarna. In timp ce partea de jos a traseului cu dificultate extrema Via ferrata mare era uscata, in partea superioara am gasit deja zapada si gheata.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mare la 25,54 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Lacul Balea la 45,77 km.
Rezervatia complexa Balea este situata pe creasta nordica a muntilor
Fagaras protejand o suprafata de 180 hectare.
Poiana cu narcise Dumbrava Vadului la 30,47 km. Poiana cu narcise Dumbrava Vadului
Sura de Piatra la 35,89 km.
Sura de Piatra este o stanca care are forma unui acoperis, care se afla in spatele cabanei Piatra Mare, pe partea sudica a Poienii Surii de Piatra.
Izvorul Rece la 36,59 km.
Lucrarea de la Izvorul Rece a fost executata de Nestor Urechia, inginer dirigent al caii nationale Campina-Predeal, in anul 1906, din indemnul ministrului lucrarilor publice Ion C Gradisteanu.
Caderile de apa ale Caltunului la 47,45 km.
De la cabana Piscu Negru, pe valea Caprioara, urmand marcajul triunghi albastru, putem ajunge la lacul Caltun.
Comentarii
Omul sfinteste locul, e valabil in Radeana. Te simti binecuvantat in acest loc.In text apare scris incorect Doftana, corect este Dofteana. Exista o lista oficiala a ariilor protejate, rezervatiilor naturale, pe care Dealul Dracoaia nu apare.Acces de la biserica din Bolatau (fost Taragan) = 4.8 km pe drumul de piatra descris.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.Foarte frumos locul.Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.Foarte interesanta locatia, super idee. Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Am fost la acest POI.La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.ILocatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.Ca si Caldarea Mare, si aceasta are un ce suficient de interesant care sa te faca sa tot stai pe ganduri privind-o. Oare cum de are curbura atat de perfecta?Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.Din ceata de pe Papusa a crescut varful Peleaga.Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.E Harghita 40 GeoKret.In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.Frumoasa biserica.In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.Parcul cel mai fain din Cluj.In pe, out picture.