Poze atractii turistice din apropiere
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Dino Parc Rasnov la 17,62 km
Pe 12 iunie 2015, la Rasnov, s-a deschis unul dintre cele mai mari parcuri de dinozauri preistorici din regiune, unde putem vedea 45 de dinozauri de marime naturala. Facilitatea se afla chiar langa Cetatea Rasnov, care este unul dintre cele mai bine conservate cetati taranesti sasesti din Transilvania.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mica la 20,43 km
In ultimele zile a nins, astfel incat am escaladat cele doua trasee de via ferrata din Cheile Rasnovului in conditii de iarna. In timp ce partea de jos a traseului cu dificultate extrema Via ferrata mare era uscata, in partea superioara am gasit deja zapada si gheata.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mare la 20,46 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Saua Calinetului la 2,5 km. Saua Calinetului
Cascada Moara Dracului la 17,42 km. Cascada Moara Dracului
Coltul Balaceni la 36,11 km.
Coltul Balaceni
Cota 1000 La rascruce la 34,03 km. Cota 1000 La rascruce
Cetatea Oratia la 15,45 km.
Cetatea Oratia se afla in imediata apropiere a soselei care urca din localitatea Podu Dambovitei spre Moeciu, la o curba a drumului, acolo unde exista si o parcare langa sosea.
Comentarii
Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.Am luat-o pe calea directa. Adica in sus.In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.La Iisus se ajunge pe o alee prin stanga. Se trece podul de lemn, se deschide poarta si se continua pe alee.We have visited Cluj for some sightseeing. Took me a while until I found it.Faina catarare.IN-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.Foarte frumos locul.Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.Am ramas foarte uimit de peisajul sumbru din zona. Munti intregi rasi si parca tot pamantul este intors pe dos.Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.Logbook ud, necesita intretinere.Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.Sunt foarte multe cascade accesibile si des vizitate in tara. Sapte Scari din Piatra Mare este cel putin la fel de des vizitata.Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.Din neglijenta am consemnat ca distanta din capatul Negulestilor pana la Cascada Duras 8-9 km. Corect, este vorba despre 6-7 km.Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.Parcul cel mai fain din Cluj.Apreciez pe cei ce se incumeta sa o parcurga. De sus totul e frumos, strajuita de Costila si Coltii Morarului, dar cand vezi ce serpentine are cararea.