Poze atractii turistice din apropiere
Canionul Sapte Scari - Muntii Piatra Mare (16.03.2004 - 12 poze) la 1,89 km
Cheile Sapte Scari sunt situate in partea central-vestica a Muntilor Piatra Mare, la o altitudine medie de 980 m, nu departe de Valea Timisului (Dambu Morii), pe paraul Sapte Scari, afluent de stanga al Vaii Sipoaie. Sunt cele mai mari si spectaculoase chei din intreg arealul Masivului Piatra Mare.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Canionul si cascada Sapte Scari - Muntele Piatra Mare la 1,84 km
Cheile Sapte Scari sunt cele mai mari si spectaculoase chei din masivul Piatra Mare. Canionul ingust are o lungime de 160 m, si pe o diferenta de nivel de 58 m include 7 cascade si mai multe caderi de apa mai mici. Cheile pot fi parcurse pe platforme si scari metalice.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Varful Piatra Mare la 0,08 km
Putem ajunge pe Varful Piatra Mare dinspre cabana Piatra Mare, pe traseul marcat cu banda rosie.
Babele la Sfat la 23,01 km.
Sub acest nume sunt cunoscute doua formatiuni stancoase ce fac parte din multitudinea de stanci de pe piciorul sud-estic al Varfului Ciucas, numite Tigaile Mari, de aici si numele culmii respective.
Cabana Ciucas la 24,64 km.
Cabana Ciucas se afla in inima Masivului Ciucas, pe Piciorul Chirusca al Varfului Ciucas, la 1595 m altitudine.
Stanca Franz Josef la 22,11 km.
Stanca Franz Josef se afla la numai 10 minute de mers de la Stana Regala.
Lacurile Sarate la 47,14 km. Localitatea Telega are mai multe lacuri sarate, care s-au format in cavitatile vechilor ocne, si sunt alimentate de izvoare si apele torentilor.
Izvorul La Gavan la 30,95 km. Izvorul La Gavan
Comentarii
Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.Sambata si duminica, muzeul este deschis pana la ora 14. In gradina muzeului se afla o casa veche foarte bine pastrata, care a apartinut unor secui instariti si o mica gradina botanica, care merita vizitata.Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.Pentru mine o harta, fie ea doar o poza Google Earth, ar trebui sa-mi ofere informatii legate de localizarea obiectivelor, a traseelor propuse pentru a fi parcurse, respectiv accesul la locatii. Rotand harta sau poza Google Earth, si ascunderea directiei nordului, ingreuneaza intelegerea informatiilor oferite, mai bine zis ma dezorienteaza.Parca toata lumea e inghetata. Iarna s-a intors si in Depresiunea Trei Scaune.Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.Foarte spectaculos loc. Multumesc.In pe, out picture. Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.Am mai fost la Sancraiu, dar despre acest pod vechi de piatra nu am stiut. Podul se afla la capatul satului, dupa o mica curba dubla, si dupa cativa metri parcursi in albia paraului.Cetatea e foarte interesanta, si merita vizitata.Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.