Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mare la 0,03 km
Cel mai primejdios, dar totodata unul dintre cele mai frumoase trasee de via ferrata din Romania, respectiv Europa de Est, se afla in Cheile Rasnoavei, Muntii Postavaru.
Cheile Rasnoavei - Via ferrata mica la 0,08 km
In ultimele zile a nins, astfel incat am escaladat cele doua trasee de via ferrata din Cheile Rasnovului in conditii de iarna. In timp ce partea de jos a traseului cu dificultate extrema Via ferrata mare era uscata, in partea superioara am gasit deja zapada si gheata.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Castelul Julia Hasdeu la 48,4 km.
Muzeul memorial Bogdan Petriceicu Hasdeu, sau castelul Iulia Hasdeu, a fost construit intre anii 1894 si 1896, in memoria Iuliei, de catre tatal ei.
Varful Baiutu la 17,58 km.
Baiutu (1817 m), aflat pe culmea principala a Muntilor Baiului este un important nod orografic.
Scaunul turn la 11,93 km. Scaunul turn
Elis la 23,93 km. Elis - Braul de Mijloc
Maierus la 39,28 km.
Maierus (in germana Nussbach, in maghiara Szászmagyarós) este o localitate in judetul Brasov.
Comentarii
Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.Imi pare rau ca nu am citit cum trebuie comentariile postate anterior. Am facut o gramada de poze la cetate, mai putin cu pietrele rotunde.In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).N-as zice ca e pacat, e doar un motiv de a mai face o excursie in zona.Cat priveste Ester-ul, se pare ca vatra sa a supravietuit prin Targusor, declinul definitiv al localitatii fiind dupa primul razboi mondial cand ajunsese un catun.Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.Multumita comentariului anterior am reusit sa adunam cateva informatii despre fortificatia de pe Dealul Beleu. In perioada 1940-1944 Ungaria a edificat Linia Arpad.Dupa ce am urcat cu telescaunul, am continuat urcusul pana aici si am ramas impresionat de privelistea oferita din acest loc. O panorama de 360 grade.Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.Merita cautata. IN - Breloc si pix.De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.Constatam ca e al doilea scunzis publicat de noi, dupa cel de la Castrul Arutela din judetul Valcea, pazit de un sarpe.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.Am depus geokretul geokopacz03.Nice.La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.Placerea este de partea noastra, a celor care am ascuns-o. A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.