Atractii turistice din apropiere
Gradina Zmeilor la 0 km
Pe latura vestica a Podisului Somesan, langa localitatea Galgau Almasului, la numai 9 km sud de orasul Jibou, pe un afluent de stanga a Vaii Almasului, gasim o adevarata perla turistica: Gradina Zmeilor.
Laguna Albastra - Aghiresu la 34,58 km
Laguna Albastra se afla la nord-est de comuna Aghiresu, in apropierea satului Aghiresu-Fabrici, la nord de Dealul Silos si vest de Dambu Dealului, intre valea Caolinei si valea lui Ciocas.
Dealul Cetatii - Mera la 43,12 km
Pe Dealul Cetatii de langa localitatea Mera vom gasi un sit arheologic, inscris pe lista Monumentelor Istorice ale Judetului Cluj.
Fanatele Clujului la 47,2 km
Rezervatia Naturala Fanatele Clujului se afla la nord-vest de orasul
Cluj-Napoca, la o distanta de aproximativ 6 km de marginea orasului.
Cheile Baciului la 49,44 km
Formand granita de nord-est a padurii Hoia, Valea Lunga
strabate calcare eocene si formeaza Cheile Baciului, cu versanti
asimetrici (partea nordina este stancoasa si abrupta, cu roci
fosilifere, drept care a fost declarata rezervatie naturala, iar
partea sudica este ocupata de padure).
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Valea Hodoaba - Suncuius la 64,55 km
Via ferrata Valea Hodoaba este cel mai scurt, dar si cel mai usor traseu oficial de via ferrata din Romania. Se afla in Muntii Padurea Craiului, langa Suncuius, pe malul stang al raului Crisul Repede.
Via ferrata din Peretele Zanelor - Vadu Crisului la 65,02 km
In Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, pe malul drept al Crisului Repede, puteti gasi cea mai noua, in ordine cronologica (2015) a cincea ruta de via ferrata din Transilvania, de tip nou. Nu consider aici potecile traditionale asigurate, potecile alpine partial asigurate cu cablu de fier, sau canioanele echipate cu scari si punti de fier.
Via ferrata Casa Zmeului (Castelul Zanelor) - Vadu Crisului la 65,08 km
La sud de Vadu Crisului, in Muntii Padurea Craiului, se afla Defileul Vadu Crisului, o portiune a raului Crisul Repede ingustata intre pereti de stanca. In Evul Mediu, aici se desfasura o intensa activitate de transport cu pluta, aici trecea transportul de sare si lemn catre Ungaria.
Pestera Vadu Crisului la 65,66 km
Pestera Vadu Crisului, cu o lungime totala de peste 1000 m, se afla in spectaculosul defileu al Crisului Repede. Este formata dintr-o galerie lunga, usor meandrata, care in prima parte pe langa nivelul activ mai are si un nivel superior, fosil.
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 75,96 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului.
Alte locuri
Chudni Mostove (Podurile Minunate) Zabardo la 606.63 km
Podurile Minunate (Chudni Mostove) sunt poduri naturale din piatra. Ele se afla in muntii Rodope, in provincia Smolyan din Bulgaria, in valea raului Erkyupriya, la o altitudine de 1450 m deasupra nivelului marii.
Punct de belvedere Muntele Balazs Mecsek-Vest la 410.63 km
De la punctul de belvedere de pe muntele Balázs, situat la 320 de metri altitudine, se deschide o priveliste minunata asupra lacului Pécs si a versantilor impaduriti ai muntilor Mecsek-Vest. Originalul, construit in 1975, a ars, dar in 2001 a fost reconstruit cu o structura metalica, care a fost renovata in 2014.
Statiunea de schi Poiana Brasov Muntii Postavarul la 249.98 km
Soare stralucitor si senzatie de Austria pe partiile impecabile ale paradisului de schi Poiana Brasov deasupra Brasovului. Baie de soare, cafea si bauturi racoritoare pe terasa cabanei Julius Römer.
Monumentul Buzludzha Kazanluk la 522.72 km
Buzludzha este un munte cu o semnificatie istorica, situat in Muntii Balcanii Centrali, in Bulgaria. Pe varful sau, la o altitudine de 1432 m deasupra nivelului marii, se afla un monument abandonat.
Cascadele de pe paraul Lapos Cheile Bicazului la 194.98 km
Unul dintre obiectivele turistice mai putin cunoscute ale Cheilor Bicazului, accesibile pe un traseu nemarcat, este seria de cascade de pe paraul Lapos. Paraul Lapos curge intre Piatra Cupas si Piatra Bardos, formand inainte de a se varsa in Paraul Bicaz, sub Piatra Altarului, cascade spectaculoase.