Poze atractii turistice din apropiere
Cascada Beusnita (04.07.2011 - 8 poze) la 14,41 km
Cascada Beusnita, din judetul Caras-Severin, este una dintre cele mai impresionante cascade din Muntii Aninei. Caderea apei de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj deosebit de pitoresc.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 18,71 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi. In 1874 existau inca cincizeci de astfel de mori in localitatea Eftimie Murgu.
Cheile Corcoaia - Gorj la 59,42 km
Cheile Corcoaia reprezinta unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Valea Cernei. Poate fi accesata cu masina, se afla la 43 km distanta de Baile Herculane, dintre care aproximativ 17 km drum de pietris. Partea spectaculoasa a cheilor are o lungime relativ scurta, de aproximativ 300 m.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Cascada Beusnita la 14,44 km
Cascada Beusnita este una dintre cele mai impresionante caderi de apa din Muntii Aninei. Apa cazand de la o inaltime de aproximativ 15 m, intr-o poiana in mijlocul padurii, creeaza un peisaj pitoresc si unic.
Uzina hidroelectrica Grebla la 31,99 km. Uzina hidroelectrica Grebla
Rapa cu lastuni la 45,74 km.
Rapa cu lastuni - Divici
Cheile Nerei la 18,16 km.
Cheile Nerei
Izvorul Nerei la 20,88 km. Izvorul Nerei
Grota cu Aburi la 38,61 km. Grota cu Aburi
Comentarii
Great view.Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.In curtea bisericii, respectiv in zidurile cetatii se afla o multime de pietre imense, rotunde. Legenda spune ca fiecare baiat, inainte de casatorie, trebuia sa duca pana sus in cetate, o piatra mare de rau, dovedandu-si astfel barbatia.Cu GPS cautarea e simpla. Lacul e frumos, mai ales toamna la asfintit.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.Eu am reusit sa o conving pe Marelena (sotia mea) sa vada Faraonul, si fara multa persuasiune din partea mea, ceea ce, credeti-ma, e un argument solid ca Faraonul poate fi vazut de oricine. Totul e sa respectati recomandarea din textul de prezentare a obiectivului.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Cand am fost, debitul era foarte mic si vegetatia zvantata, de am reusit sa urc pe culmile cele mai inalte. Chiar si asa, frumusetea este deosebita.Locatie neexploatata din punct de vedere a agrementului lacustru. Abandonata ca obiectiv turistic (motelul, drumul de coasta, electrificare), asteapta timpuri mai bune.E Harghita 40 GeoKret.Found it in a short trip on New Year's Day.Parcul cel mai fain din Cluj.Probabil sunt 4 caprioare (datorita taliei). Doar daca ai vazut ca primul individ avea cornite, atunci este vorba despre un tap.Am urcat la cetatea de pe Dl Lempes plecand din capatul nord-vestic al dealului, numit pe o veche harta Bergeck (?).Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.Relativ frumoasa vreme, mersi.