Atractii turistice din apropiere
Deasupra ponorului - Fundatura Ponorului la 2,43 km
Paraul Ponor izvoreste din apropierea varfului Porumbelu Mare, si formeaza meandre pe aproximativ 9 km pe parcursul principal, avand si un afluent de 2 km lungime.
Poarta Raiului - Fundatura Ponorului la 2,68 km
Pornind din satul Federi, pe un drum pietruit lung de aproximativ 11 km, putem ajunge in unul dintre cele mai pitoresti locuri din Romania, satul Fundatura Ponorului.
Mina de bauxita Comarnic la 4,71 km
Aproximativ la jumatatea drumului, din satul Federi spre Fundatura Ponorului, gasim mina parasita Comarnic, unde se exploata bauxita.
Podul natural de piatra de la cariera Banita (12 poze) la 16,04 km
Chiar daca Podul de piatra Banita nu se afla departe de drumul care traverseaza satul, din cauza ca se afla dupa linia de cale ferata, accesul este putin mai greoi. Acces prin strada Carierei, iar de la cariera cativa metri pe jos.
Podul natural Banita la 16,04 km
Podul de piatra de la cariera Banita se afla la aproximativ 5 km distanta de Cheile Banita.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Cheile Crivadiei la 12,63 km
Cheile Crivadiei se afla in apropierea satului Crivadia, care apartine de comuna Banita. Accesul este dificil, cheile se parcurg prin albia paraului, in apa care ajunge pana la solduri in cea mai ingusta parte.
Cheile Banitei si Podul natural Banita la 18,04 km
Se spune despre acest loc ca putini oameni stiu despre el, dar acest lucru nu este adevarat. De fapt, cei mai multi iubitori de drumetii au auzi de Cheile Banitei, au vazut fotografii facute aici, chiar daca nu toti au reusit sa ajunga aici.
Pestera Bolii - Banita la 18,2 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Alte locuri
Morile de apa din Eftimie Murgu (Rudaria) la 113.29 km
In mare parte filmand in ploaie si sub umbrela, am vizitat cele douazeci si doua de mori de apa cu roata orizontala, aflate in valea paraului Rudaria. Unele dintre aceste mori construite din lemn, sunt inca folosite si azi.
Via ferrata Spirala Medie Baia de Fier la 63.02 km
In luna mai 2018, la Baia de Fier, au fost inaugurate doua trasee noi de via ferrata. Ambele trasee pornesc din zona G a peretelui de stanca care ascunde si Pestera Muierilor, si au un segment comun.
Punct de belvedere Muntele Balazs Mecsek-Vest la 392.62 km
De la punctul de belvedere de pe muntele Balázs, situat la 320 de metri altitudine, se deschide o priveliste minunata asupra lacului Pécs si a versantilor impaduriti ai muntilor Mecsek-Vest. Originalul, construit in 1975, a ars, dar in 2001 a fost reconstruit cu o structura metalica, care a fost renovata in 2014.
Cheile Rinului Flims, Elvetia la 1072.2 km
Raul Rin (in germana Rhein) isi are originea in cantonul Graubünden din Elvetia, la Oberalppass, apoi, dupa un parcurs de 1324 km, se varsa in Marea Nordului, la Rotterdam in Olanda. In cheile Rinului, cunoscute si sub numele de Grand Canyon elvetian (in limba retoromana Ruinaulta), raul se intinde pe o lungime de 14 km, serpuind printre pereti albi de 350 m inaltime.
Via ferrata Hias Silberkarklamm, Ramsau am Dachstein la 750.94 km
Via ferrata Hias din Surducul Silberkar (Silberkarklamm) este primul traseu dintre cele trei de aici, si probabil, cel mai usor traseu de parcurs. Doua poduri suspendate si cateva portiuni mai grele fac traseul mai interesant, dar cu adevarat impresionant datorita privelistii cheilor inguste.