Poze: Altarul, Stanca La deget - Muntii Tarcau

64073054800
64073064801
64073084802
64073094803
64073104804
64073154805
64073164806
64073174807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 17 poze in total. >>>

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Tarcau
04.06.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8077 poze si 96 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau
Stanca cu brazi (Stogul de Piatra) - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 21 poze) la 0,57 km
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau
Piatra cu ceaun - Muntii Tarcau (04.06.2012 - 10 poze) la 0,97 km
Trovantii de la Viisoara - Berzunti
Trovantii de la Viisoara - Berzunti (13.05.2012 - 12 poze) la 37,1 km
Trovantii constituie o curiozitate destul de comuna, in afara de cei de la Costesti, judetul Valcea, exista numeroase alte locatii, cu formatiuni asemanatoare. Trovantii din Viisoara se afla la nord-vest de sat, la aproximativ 700 m distanta de la drumul DC152.
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului
Fagetel, Proprietatea Piposz, Izvoarele Trotusului (06.09.2011 - 10 poze) la 37,97 km
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes
Cetatea Bufnitei - Lunca de Sus, Ghimes (21.06.2009 - 15 poze) la 38,44 km
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea dreapta (17.06.2012 - 0 poze) la 39,53 km
Cascada de la cariera, Cascada verde, Cascada firul de apa, Cascada prelinsa.
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga
Cascadele de la Cariera Velnita - Caderile de apa din partea stanga (17.06.2012 - 18 poze) la 39,87 km
Cascada evantai, Cascada laterala, Cascada cu etaj, Cascada cu trepte, Cascada hamac, Cascada terasa, Cascada de dupa arcada, Cub de piatra suspendat, Cascada maro, Cascada cu tavan.
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Partia SkiGyimes - Lunca de Sus
Partia SkiGyimes - Lunca de Sus la 38,42 km
Este bine cunoscut ca in Rimetea, datorita amplasarii satului la baza muntelui Piatra Secuiului, soarele rasare de doua ori. Dar foarte putini stiu ca in Lunca de Sus soarele apune de trei ori. Acest fenomen unic :-) poate fi observat pe partia Ski Gyimes, in timpul schiatului de dupa-amiaza.
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus
Partia Ski Gyimes - Lunca de Sus la 38,42 km
Partia de schi Ski Gyimes se afla in Lunca de Sus, imediat langa drumul principal. Are o lungime de 800 m, iar diferenta de nivel este de 160 m. Doua teleschiuri urca la o altitudine de 1060 m deasupra nivelului marii.
Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna
Cascadele de la Cariera Velnita - Targu Ocna la 39,4 km
Pornind de la cariera Velnita, un drumet montan obisnuit cu explorarea si terenul greu, va descoperi un adevarat paradis de cascade. In partea superioara a carierei, se unesc vaile a doua parauri.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Altarul la 0 km
Pe cumpana de ape dintre Tazlaul Sarat si Tazlau, pe partea impadurita dinspre localitatile Bolatau si Zemes, gasim o multime de formatiuni stancoase interesante. Altarul este cea de a treia stanca interesanta din seria celor din zona Stogul de piatra.
Biserica de lemn din satul Buchila la 36,49 km. Este o bisericuta catolica mai putin cunoscuta, deservind cimitirul satului Buchila aflat la periferia sa.
Varful Grindusu la 22,86 km. Grindusul, cu cei 1664 m ai sai, este cel mai inalt din Muntii Tarcaului, dar si din Muntii Trotusului, numindu-i astfel pe toti cei din care isi trage apele Trotusul.
Schitul Mastacan la 22,7 km. Infiintat in 1996 de trei maici de la M-rea Varatec, schitul se pustieste dupa 1999, chiar dupa ce i se construise o bisericuta de lemn.
Valea paraului Oroci la 48 km. Soimeni se afla la est de Pauleni si Cioboteni, localitate tipic subalpina de la poalele muntilor Ciucului.
Centrul Memorial al Granicerilor Secui la 48,29 km. Centrul Memorial al Granicerilor Secui a fost infiintat de administratia locala si Asociatia pentru Frumoasa, cu sprijinul guvernului maghiar.

Comentarii

  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.
  • Al trei-lea izvor faimos, despre care pana acum nu am stiut ca exista in imprejurimile Clujului, vizitat astazi. Izvorul Rajka (Concretiuni de Feleac), izvorul Bilascu si izvorul Recea.
  • Apa buna si rece intr-o zi calda de iunie. Merita toti banii locatia propusa, si pentru setea sufletului, si pentru setea trupului.
  • Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.
  • Este vorba de biserica din Copsa Mare (nu Mica - cum apare din greseala in text). Multumesc.
  • Daca prima parte a vaii, am recunoscut-o, pe afluentul din dreapta pana la prima cascada, poteca parca e alta. S-a mai rupt si sunt multe cazaturi, iar accesul pana in apropierea primei cascade este mai dificil.
  • M-ar interesa daca inscriptia Din nimic am creat o alta lume noua a fost vizibila pentru voi? Din cate am inteles, lumina cade astfel pe text, incat se poate vedea doar 2-3 zile pe an, in jurul datei de 3 noiembrie.
  • A fost o excursie mai lunga in zona, si am profitat sa cautam si comori.
  • Se pare ca e vorba despre o sponsorizare. Caci o placuta identica am intalnit si pe indicatorul modernizat dintr-o intersectie.
  • Logbook ud, necesita intretinere.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.
  • Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.
  • Am cautat aproape o jumatate de ora printre copaci si pietre, dar nimic. GPS-ul avea semnal foarte slab sau deloc pe acolo asa ca mai mult la plezneala.
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • Era bine fixata intre caramizi, are un log si un creion mic.
  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Zemes la 4,62 km, Schitu Frumoasa la 5,89 km, Bolatau la 6,05 km, Cucuieti la 6,13 km, Solont la 7,86 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.