Poze: Piatra Secuilor Nord - Muntii Trascau

64086504800
64086524801
64086554802
64086564803
64086574804
64086584805
64086594806
64086604807
Pagina nr. 1, pozele: 1-8, 8 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Muntii Trascau
23.07.2012. Copyright © 2012 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Piatra Secuilor - Muntii Trascau
Piatra Secuilor - Muntii Trascau (07.09.2005 - 42 poze) la 0 km
Pestera de la Poarta Zmeilor - Muntii Trascau
Pestera de la Poarta Zmeilor - Muntii Trascau (19.09.2011 - 12 poze) la 9,32 km
Valea Ariesului - Muntii Trascau
Valea Ariesului - Muntii Trascau (19.09.2011 - 10 poze) la 9,39 km
Balconul Sipotelor - Muntii Trascau
Balconul Sipotelor - Muntii Trascau (19.09.2011 - 6 poze) la 10,32 km
Vanatarile Ponorului, Bedeleu - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului, Bedeleu - Muntii Trascau (19.09.2011 - 24 poze) la 10,82 km
Huda lui Papara - Muntii Trascau
Huda lui Papara - Muntii Trascau (16.05.2006 - 15 poze) la 12,09 km
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau
Vanatarile Ponorului - Muntii Trascau (16.05.2006 - 16 poze) la 12,97 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 14,91 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului. Cu toate acestea, prefer mai mult rasaritul, deoarece dureaza mai mult. :-)
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 73,64 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Meziad - Muntii Padurea Craiului la 91,74 km
Pestera Meziad se afla pe teritoriul satului Meziad, la 22 km nord de Beius, in Muntii Padurea Craiului. Este una dintre primele pesteri turistice amenajate, descoperirea pesterii fiind asociata numelui exploratorului si scriitorului de specialitate Czárán Gyula.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Piatra Secuilor Nord la 0,78 km
Pe Piatra Secuilor Nord se afla Batranul Secui, sau Sfinxul de pe Piatra Secuilor Nord.
Creasta Stancoasa la 24,8 km. Creasta Stancoasa - Muntele Mare
Cimitirul reformat la 40,87 km. In mijlocul cimitirului reformat din Bogata exista cateva locuri de veci neingrijite si acoperite cu buruieni.
Turnul cu ceas la 35,99 km. Biserica Romano-Catolica Sfantul Mihail este unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii gotice din Transilvania.
Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu la 35,57 km. Parcul Sportiv Universitar Iuliu Hatieganu - Cluj-Napoca
Universitatea Babes-Bolyai la 35,69 km. Farmecul locului e in jurul pranzului, cand locul e intesat de studenti, dar asta inseamna si multi incuiati.

Comentarii

  • Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Urmand indicatiile am avut bucuria sa descopar locatia. Cei 500 m fata de Piatra cu ceaun au fost hotaratori.
  • Am fost si inainte de renovare, cat si dupa renovare. Chiar daca totul pare fortat, e bine ca au dat atentie acestui obiectiv istoric, si repus in valoare.
  • Dupa indepartarea pietrelor din teava balustradei a monumentului.
  • Dupa descoperirea plajei de la Vadu cu minunatul ei cadou de bun venit. Ma refer la cei cativa delfini care au pufait foarte aproape de tarm, si ale caror spinari am reusit sa le prind intr-un filmulet.
  • In Barzava, in cimitirul vechi de langa capela din piatra, se afla monumentul funerar al locotenentului major Balogh Ignác (1822-1890) . Detalii despre el sunt oferite de catre invatatoarea din Barzava.
  • Va asteapta sa-l luati si sa-l plimbati mai departe prin Romania, si nu numai.
  • Manastirea este o bijuterie. Am vazut la ascultare multe maici- cu drujba, cu roaba, cu lopata.
  • In Gradina Zmeilor, aceasta bijuterie naturala de importanta geologico-peisagistica unica in Romania, putem vedea azi niste amenajari oribile. Pe traseul poteci, care conduce pe liziera padurii de gorun, pe marginea abruptului stancos inalt de 10-12 m, si care ocoleste prin dreapta Gradina Zmeilor, au fost construite trepte in bancul friabil de conglomerate.
  • Am urcat pe o vreme torida dinspre Balea, peste Laitel. Desi am pornit la 7:30 de jos, am pierdut mult timp cu pozele, cu lacul, asa ca la 13:30 am fost sus prin Strunga Dracului.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Prima data am incercat sa ajung pe varful Peleaga in data de 19 septembrie 2007. Muntele insa nu mi-a permis sa ajung acolo, intre Coltii Pelegii si varf o cornisa impiedicand inaintarea.
  • Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.
  • In pe, out picture.
  • Am ajuns aici pe o caldura torida, dar a meritat, multumim.
  • Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.
  • How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Tocmai am primit stirea ca mai sunt niste bolovane asemanatoare la nici 500 m de aceasta locatie. Sper sa primesc cat de curand coordonatele si eventual si poze.
  • Traseul La Tunele din Cheile Nerei este superb, greu de descris in cuvinte. Si cum eu nu sunt un prea bun narator, va invit sa-l faceti si sa va convingeti singuri.
  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Foarte frumos locul.
  • Acum vreo trei ani am vazut tinovul dupa o noapte in campingul de la Sfanta Ana, nevizitati de urs. Mohosul este un must have al zonei.
  • Florin, Lumi si usmile. Nice place.
  • Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.
  • Lacul Filigeni nu a secat, si pentru un timp oarecare, va ramane lac. Este alimentat de un paraias permanent.
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Rametea la 1,64 km, Coltesti la 3,21 km, Pietroasa la 4,14 km, Podeni la 4,66 km, Izvoarele la 6,37 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.