Videoclipuri cu locatii din apropiere
Via ferrata Grota lui Hili - Cheile Turzii la 39,98 km
In timp ce prima data am parcurs traseul de via ferrata din Cheile Turzii inainte de masa, de data asta am urcat in luminile soarelui care apunea. Stancile imbracate in rosu au creat o atmosfera deosebita, si am putut admira apusul de soare de pe varful traseului. Cu toate acestea, prefer mai mult rasaritul, deoarece dureaza mai mult. :-)
Via ferrata Pietrele Negre - Muntii Bihor la 68,07 km
Pietrele Negre se afla in Muntii Bihor, in apropiere de Saua Vartop, la vest de aceasta. Este interesant faptul ca localnicii (daca am inteles corect) nu cunosc aceasta denumire, ci folosesc numele de Piatra Buna pentru aceasta stanca spectaculoasa.
Pestera Bolii - Banita la 88,88 km
Pestera Bolii se afla la 6 km distanta de Petrosani, spre nord, pe drumul care leaga tara Hategului de Valea Jiului. Pe aici trece calea ferata, care leaga cele doua parti ale judetului Hunedoara, si care are 66 de curbe si 8 tuneluri.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Cheile Geogelului la 7,47 km. Cheile Geogelului
La Pietri la 9,65 km.
Locul numit La Pietri de langa localitatea Cetea cuprinde 3 formatiuni calcaroase invecinate, ce domina, incepand cu Baile Romane in aval, malul stang al vaii Cetea.
Ruinele bisericii reformate Benic la 12,8 km.
Biserica se afla la nord de Alba Iulia, fiind edificata intr-o pozitie dominanta, o culme din localitatea Benic, localitate amintita pentru prima data in 1238.
Baile Turda la 46,52 km.
Baile Turda, Lacul Roman.
Coltesti la 21,6 km.
Coltesti
Comentarii
Am trecut si pe aici, facand traseul din jurul pesterii Ladas.Florin, Lumi si usmile. Nice place.In drum spre Racos am strabatut Bogata, apoi Dopca si am ajuns in Mateiasi. Am vazut un monument al eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial, case vechi (construite in jurul anului 1890) si unele mai noi cu un fel de blazon pe fatada.Este cea mai accesibila si cea mai vizitata cascada din Romania, cel putin asa se spune. Din povestile familiei am inteles ca la sfarsitul anilor '60 debitul a fost micsorat de stancile carate de o avalansa.Oare ce gandesc taximetristii din apropierea Portii Schei despre noi? Cred ca se distreaza de minune, in timp ce asteapta clientii.Zbuciumel, nu fi suparat. Azi, pe malul Somesului, ne-ai devansat pe toti.Relativ frumoasa vreme, mersi. Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.E Harghita 40 GeoKret.Sambata am ajuns la Stanca Franz Josef, facand un mic popas langa Stana Regala din motive de ploaie si masa. Cateva informatii in plus despre acest POI.Logbook ud, necesita intretinere.Cunosc stanca inca din 2008 de cand vin aici la ski. Din vedere.Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.Castelul se poate vizita in fiecare zi, primul grup intra la 10:15, iar ultimul la 18:15. Vizita cu ghid dureaza aproximativ o ora, si costa 20 de lei pe cap de adult.Am depus geokretul geokopacz03.Destul de complicat. Grupul Mihai, Dana, Alex, Sebi.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.Am mai stat jumate de ora sa admiram. Am luat GeoKrety-ul Harghita 40, si am pus o bratara de la Felsziget de anul asta.Este un loc splendid. Merita din plin timpul pierdut pentru a vedea ceva deosebit.Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.Felcitari. Inseamna ca am reusit sa-ti transmit virusul jocului.Locatia este pe malul drept al raului Uz. Copacul nu mai este, dar radacinile da.Numai dupa ce am trimis comentariul am vazut limitarile pentru poze.
Le-am redus dimensiunea si am trimis doua poze.Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.