Poze atractii turistice din apropiere
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad (14.03.2007 - 8 poze) la 3,83 km
Din Baile Tusnad, urmand poteca marcata cu punct rosu, ajungem dupa putin timp la Bastionul Apor. Pe acest traseu, cei aflati la tratament sunt indrumati pentru o cura de miscare si aer.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 11,36 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Cheile Varghisului iarna la 26,12 km
Am pornit sa admir stalagmitele de gheata din Cheile Varghisului. Daca cineva ajunge aici la sfarsitul iernii, poate observa stalagmite de gheata de un metru inaltime in partea de intrare a Pesterii Mari de la Meresti (cunoscuta astazi sub numele de Pestera Orban Balazs).
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Poarta Ako la 20,4 km.
Denumirea de Poarta Akó exista cu mult timp inainte sa vedem o poarta secuiasca in acest loc.
Gradinita la 32,99 km.
Gradinita din Ocland se afla langa cladirea primariei, in partea Felszeg a satului.
Casa Nagy Jafet la 25,81 km.
Casa Nagy Jafet construita in anul 1829 se afla pe strada Garii numarul 21.
Biserica catolica la 49,42 km.
Biserica catolica din Rupea se gaseste pe strada Cetatii numarul 99.
Chipul de piatra la 44,37 km.
Crucea de piatra, denumita Chipul de piatra, se afla la est de orasul Odorheiu Secuiesc, si la nord-vest de Piatra Tarcii.
Comentarii
Desi era spre inserat, multi turisti se bronzeaza la varf. Am pornit in cautarea comorii, dar am sasit doar o doza de bere.Cum iarna isi tine muschii la borcan, asa si Tinovul, motiv sa revenim. In aceasta perioada nu se viziteaza locatia, dar imprejurimile, da.Am ajuns la biserica fortificata din Viscri in ultimul moment, deoarece din cauza unei pauze de masa, biserica este inchisa intre orele 14 si 16. Am reusit totusi sa vizitez biserica si sa fac cateva poze frumoase.A fost o zi de toamna cu soare si cu aer curat.In drumul spre cascada Beusnita, nu ai cum sa ratezi aceasta locatie superba, Ochiul Beului. Lacul m-a fascinat prin culoarea sa de smarald.Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.Am participat la un traseu organizat prin site-ul Munte si Flori, prin imprejurimile statiunii Covasna. De pe Dealul de Mijloc am coborat la calea ferata ingusta si am ajuns la statia superioara a planului inclinat.Un urcus foarte frumos pentru o dupa amiaza. Foarte frumos locul.Faina catarare.IVarful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.IPestera Sf Chiriac este un obiectiv superb intradevar dar fiind pe terenul manastirii ar trebui vorbit cu staretul inainte. Accesul la ea este usor.O tura de platou pe varful Madaras ce nu implica un efort prea mare.Am urcat de la Piatra Colibei (de fapt am inteles de la proprietarul restaurantului cu acelasi nume ca numele corect este Piatra cu Coliba) pana la Stanca Kossuth.De data asta nu erau ursii in zona. Am putut s-o cautam.Datorita noului drum, au devenit accesibile pentru omul de rand locuri, pentru care alta data trebuia sa mergi mult pe jos. Eu am ajuns aici intr-o zi de duminca.Dupa test, mi-am invatat lectia. Nici un indiciu nu e acolo de flori de cuc.I had a 15km afternoon walk, started from Cluj. Went to Feleac, but not on european road, other road, trekking.Tura din septembrie s-a nimerit sa fie intr-o sambata frumoasa, dupa prima fulguiala din an. Am ajuns pe Gropsoarele plecand de la Muntele Rosu, trecand pe La Rascruce si ne-am intors cu un ocol pe la cabana Ciucas.O locatie foarte frumoasa unde as fi ramas o zi intreaga si tot nu m-as fi plictisit. O salina dotata cu de toate.