Poze: Tinovul Mohos

65040964350
65040974351
65040984352
65041034353
Pagina nr. 1, pozele: 1-4, 4 poze in total.

[ En ] - [ Hu ] - Drumetii - Baile Tusnad
10.05.2004. Copyright © 2004 - 2024 Trekkingklub.com.
Am publicat deja 8093 poze si 90 video. Inregistreaza-te pentru acces complet.

Poze atractii turistice din apropiere

Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana (19.03.2006 - 22 poze) la 1,3 km
Lacul Sfanta Ana
Lacul Sfanta Ana (19.02.2004 - 9 poze) la 1,3 km
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad (14.03.2007 - 8 poze) la 3,07 km
Din Baile Tusnad, urmand poteca marcata cu punct rosu, ajungem dupa putin timp la Bastionul Apor. Pe acest traseu, cei aflati la tratament sunt indrumati pentru o cura de miscare si aer.
Izvoare tamaduitoare - Baile paraului Jombor
Izvoare tamaduitoare - Baile paraului Jombor (22.06.2009 - 15 poze) la 3,37 km
Stanca Soimilor - Baile Tusnad
Stanca Soimilor - Baile Tusnad (28.02.2004 - 12 poze) la 4,04 km
Tinovul Buffogo - Baile Balvanyos
Tinovul Buffogo - Baile Balvanyos (22.07.2007 - 11 poze) la 4,08 km
Muntele Puturosu
Muntele Puturosu (15.04.2004 - 8 poze) la 4,18 km
[ Sus ↑ ]

Videoclipuri cu locatii din apropiere

Lacul Sfanta Ana - Masivul Ciomat-Puturosu la 1,26 km
Lacul Sfanta Ana este singurul lac de origine vulcanica din Estul Europei, care s-a pastrat intact. Iata imaginile unei excursii de dupa-amiaza.
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 13,19 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Urcare pe Sumuleul Mare iarna, din Sumuleu Ciuc la 26,45 km
Prima mea incercare cu o camera sport.

Geoobiective din apropiere

(detalii pe → geotrekking.ro)
Tinovul Mohos la 0,02 km
Situat la nord-est de lacul Sfanta Ana, in craterul geaman din masivul Puciosu-Ciomatu, drenat incipient de emisarul Ciumatu, tinovul marcheaza faza de colmatare a unui fost lac. Numele de Mohos inseamna loc cu muschi, ceea ce subliniaza caracterul de mlastina oligotrofa.
Statuia marelui povestitor Benedek Elek la 16,02 km. Statuia marelui povestitor Benedek Elek
Cetatea Tiborc la 19,79 km. Fortificatia Tiborc (sau cetatea lui Tiburt) se afla la sud de localitatea Biborteni, pe un deal impadurit, care se inalta deasupra vaii Baraoltului.
Hotelul Mileniu la 23,67 km. Pe vremuri, aici a functionat cel mai scump restaurant al orasului, care a fost construit la comanda lui Aurel Sinkovits in anul 1895.
Cariera la 32,2 km. Cariera Delnita
Gorun sub Murgul Mare la 9,06 km. Pe partea de nord-est a muntelui Murgul Mare, la liziera padurii, putem vedea un gorun cu circumferinta de 4 m.

Comentarii

  • nu aveam GPS cand umblam pe acolo.E un loc extraordinar.
  • Din scurt? Am anuntat tura acum o luna, pe data de 23 februarie.
  • Întrucat geobiectivul este intitulat Valea Uzului si cum se gasesc putine date despre acest catun, merita sa le mentionam pe cele aflate si in ideea ca vor fi completate de cei care stiu sau gasesc mai multe informatii.Ca localitate, prima mentiune de care avem cunostinta dateaza din 1898 ca tinand de Sanmartin.
  • Relativ frumoasa vreme, mersi.
  • La coborarea de pe muntele Harghita Madaras, spre Madaras, am cautat pe ghicite acest obiectiv. In zona infrastructura turistica se dezvolta bine (energie electrica, drumuri, cazari), dublata fiind de agricultura (activa, nu abandonata ca in multe alte locuri).
  • O plimbare linistita in afara Clujului prea aglomerat. Din pacate nu am facut poze.
  • Urcusul de la asfalt pana la platou este unul accentuat. O fi cimitirul ultimul drum, dar aici chiar ca e capatul lumii.
  • Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.
  • Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la drumul national DN75, unde exista si un indicator.
  • De ceva vreme doream sa-l vizitez. Si uite ca, in miez de februarie, am reusit sa iesim din hibernare.
  • Avem un GPS foarte foarte bun (Garmin 60 si inca niste litere - nu-i pe aproape acum). Care ne-a tot impins dincolo de rau.
  • Desi am fost si vara, nu puteam rata peisajele unice de iarna. Am vizionat episodul emisiunii Pe poteci de pe net si am ramas nostalgic.
  • Unii descriu plaja Tuzla ca fiind cea mai frumoasa plaja din Romania, dar experienta mea a fost una contrara. Cred ca am ajuns in cel mai oribil loc de pe litoralul romanesc.
  • Dupa ce mi-am lasat masina in poiana de langa pod, am pornit pe drumul de caruta, paralel cu raul Mures, pana in apropierea stancii. Aici trebuie sa trecem calea ferata, atentie la poteca batuta, si la tren.
  • Multa lume la incarcat sticle cu apa miraculoasa. Ar putea fi un loc superb, daca s-ar reface piscina macar la nivelul Bailor din Danesti.
  • O plimbare scurta pana la marginea orasului. Multumim.
  • Puteti vedea un fotoreporaj cuprinzand un traseu cultural in comuna Straoane pe Munte si Flori. https://www.
  • De la cabana Carnic, unde am lasat masina, am luat-o pe jos pana la cascada si am inspirat aerul curat, cu iz de cetina, al muntelui si m-am bucurat de racoarea padurii. Ajuns la destinatie, mi-am dat seama ca efortul a meritat, cascada fiind o splendoare.
  • Peisaj perfect, un pic greu de urcat, dar merita efortul.
  • Ca ofiter in rezerva, am retrait clipele de adrenalina ce ti le ofera anumite arme din cadrul Armatei, asa cum este Aviatia. Cinste celor care au ridicat acest monument deosebit in amintirea aviatorilor nostri militari din cadrul Bazei 71 Aeriene din Campia Turzii.
  • Locatia Esterului pare a fi stabilita (de arheologi) pe dealul de vizavi de Gura Dobrogei (Tasli Bair). Am fost vara aceasta pe acolo si am vazut ceea ce au scos arheologii la iveala.
  • Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.I
  • Se poate ajunge pana in apropiere de turn cu o masina de teren, in rest pe jos. In comuna trebuie urmarite indicatoarele cu inscriptia Kilato.
  • Cei ce parcurg acest pasaj dinspre Vistea Mare experimenteaza aceasta febra a castigului, a finisului mult asteptat, nerabdarea ocuparii Locului I. Este binemeritata, oripeunde ai ajuns aici.
  • Usor de pus mana pe ea :-).
  • La prima trecere de pietoni, venind dinspre Tusnad Bai, pe partea stanga a drumului, sunt amenajate izvorul si muzeul apelor minerale. Parcarea este in spatele muzeului, dar accesul este permis doar daca vii dinspre Sansimion (linie continua).
  • Locatia este situata intr-o zona de atractie turistica. Amenajarea microhidrocentralelor nu a afectat peisajul, dar nici nu a electrificat zona.
  • How did you found this cache? It is not published anywhere else, and you just registered here today.
  • Ar putea fi cel mai frumos loc de iesit in natura pentru clujeni. Are de toate, inca nu e stricat, nu e prea departe, se poate ajunge usor.
  • Fantina exista dar fara apa. Pacat, pentru ca apa fantanii continea radioactivitate naturala ridicata (rara).
  • [ Sus ↑ ]
    Copyright © 2003-2024 Trekkingklub si prietenii. Toate drepturile rezervate. Preluarea si reproducerea, integrala sau partiala, a textelor, pozelor si materialului video de pe acest site, fara acordul autorului, este strict interzisa. Localitati apropiate: Baile Tusnad la 3,37 km, Carpitus la 3,59 km, Bixad la 4,51 km, Tusnadu Nou la 6,62 km, Lazaresti la 7,24 km. Distantele date se inteleg in linie dreapta, sunt aproximative. Site web realizat cu dragoste, Realizat cu dragoste in Miercurea Ciuc.