Poze atractii turistice din apropiere
Bastionul Apor, Varful Ludmila - Baile Tusnad (14.03.2007 - 8 poze) la 2,91 km
Din Baile Tusnad, urmand poteca marcata cu punct rosu, ajungem dupa putin timp la Bastionul Apor. Pe acest traseu, cei aflati la tratament sunt indrumati pentru o cura de miscare si aer.
Videoclipuri cu locatii din apropiere
Piatra Predicatorului - Muntii Bodoc la 12,26 km
In muntii Bodoc, la vest-sudvest de varful Henter, gasim o formatiune stancoasa, care a fost sculptata de eroziune in forma de ciuperca, numita Piatra Predicatorului. Stanca cu o inaltime de 2 metri probabil si-a primit numele de la preotii maghiari pagani, care odinioara tineau predici aici.
Lacul Nimanui - Miercurea Ciuc la 27,02 km
Trecerea timpului (time lapse), amurg la Lacul Nimanui. Miercurea Ciuc si muntele Sumuleu pot fi vazute in fundal.
Geoobiective din apropiere
(detalii pe → geotrekking.ro)
Tura de lac la 0,33 km
Daca tot am facut o tura de lac la picior si ne-a placut, am hotarat sa amplasam o cutie in acest punct de interes. Pentru a indemna si pe alti vizitatori sa faca acelasi lucru.
Podul Ligat la 27,45 km. Podul Ligat leaga zona centrala a orasului Miercurea Ciuc cu partea orasului numita Ligat.
Cheile Dofteanei la 40,03 km.
Pentru a vizita Cheile Dofteanei, de la Salarie se urmeaza, in amonte, drumul forestier.
Pestera Barlagul Ursului la 44,49 km.
Este vorba despre una dintre putinele pesteri din tara, cantonate in gips.
Zagon la 43,55 km.
Zagon
Varful Tatalui la 45,6 km.
Precizat pe harti si cu numele Apahavas sau Ciughes, Varful Tatalui reprezinta unul dintre punctele de altitudine mai importante (1334 m) ale complexului de culmi din extremitatea nord-vestica a Muntilor Ciucului, oferind o deschidere de 360 de grade asupra imprejurului.
Comentarii
Aceste concretiuni le cunosc de mic copil, la fel si locul, dar niciodata nu am remarcat cat de multe sunt in aceasta zona si cat de frumoase sunt. Multumesc pentru o plimbare de sfarsit de noiembrie cu soare.In breloc Turkiye, out zero. Pot spune ca toate sunt in regula.Un weekend superb la Pestera Sugau, baietii de treaba, ospitalieri.O plimbare prin parc in drum spre casa.Statiunea balneoclimaterica Sovata ne-a asigurat niste locuri nemaipomenite, interesante, cum sunt si lacurile Verde si Rosu. Deasupra lacului Verde, in versant, putin mai sus, am avut o panorama superba deasupra Sovatei.Multumesc. :) De acum voi folosi si eu GPS-ul cand mai merg in hike-uri, si voi fi mai atenta la comori.Speram sa ne astepte Brooke Shields. N-a fost sa fie.Este vorba de stanca Piatra Soimului, care se afla deasupra comunei Oituz din judetul Bacau. A nu se confunda comuna Oituz, din judetul Bacau, cu localitatea omonima, satul Oituz, apartinand comunei Bretcu, din judetul Covasna.Asaltul final a fost un succes. In ciuda tehnicilor de camuflare folosite de inamic, fortificatia nu a rezistat prea mult ofensivei noastre.Cascada Bigar este una din scaparile mele. Am vizitat zona acum patru ani cred, dar la ea nu ne-am oprit.Drumul de la Bolatau prin padure este in stare buna, cu ceva urme de exploatare a lemnului. Se termina la Piatra cu ceaun, asa ca nu puteti rata locatia.Parcul cel mai fain din Cluj.Foarte frumos locul.Trimit un zoom al fotografiei pe care se vede mai bine situatia blocului in cauza.Logbook ud, necesita intretinere.Várhányásnak este o forma gramaticala a denumiriii de Várhányás. Inseamna a cetatii (Várhányás).Pacat ca nu e reconditionata. Este expusa vandalizarii.Cascada Varciorog este situata in perimetrul comunei Arieseni in
apropiere de localitatea Vanvucesti la o altitudine de 1090 m. Un
drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Varciorog de la
drumul national DN75, unde exista si un indicator.La monument se poate ajunge si cu masina. Una care suporta drumurile de pamant, din satul Nicoresti sau Oituz.Pe atunci conducatorii erau in frunte. Azi se codesc.Great view.In prima zi din octombrie am facut o mica plimbare cu bicicleta pana la cetatea Coltesti. Un peisaj forte frumos te rasplateste pentru efortul depus.Ce poti vedea in Racos? Coloanele de bazalt sunt cele mai cunoscute.Foarte frumos fotoreportaj. Poti sa ne dai amanunte legate de posibilitatea de a vizita interiorul palatului.Pentru cina (cu gratar si mititei, adica ca de obicei la dugheana preferata) si concert, un mic ocol, pe langa gara, doar era in drum. Deja era intuneric.Am trecut pe Transharghita cu un ARO. Era un drum extraordinar de fain .Locatia ofera un moment de ragaz, un strop de apa rece, incanta ochiul si da sperante. La stalp este un punct de rascruce, spre Sandru, Nemira Mare sau Dofteana.Varful Harghita Madaras este una dintre cele mai spectaculoase varfuri din cauza constructiilor religioase.IFrumoasa biserica.Primul animal mergea (sarea la fiecare pas de jos in sus) foarte tantos (mandru). Coarne mari cu siguranta nu avea.